Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δε βλέπει λόγους για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Freepen.gr -
Η Μόσχα δε βλέπει λόγους για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, η οποία θα λήξει στις 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η κατάσταση γύρω από την ομαλοποίηση του ρωσικού εφοδιασμού τροφίμων και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές, η οποία ορίζεται από το Μνημόνιο Ρωσίας-Ηνωμένων Εθνών, συνέχισε να επιδεινώνεται», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω παράταση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, η οποία λήγει στις 17 Ιουλίου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

«Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά συνεχίζει να αντιμετωπίζει ευσυνείδητα και υπεύθυνα τις υποχρεώσεις της ως συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία, καταβάλλοντας τις απαραίτητες προσπάθειες σε αυστηρή τήρηση των διαδικαστικών κανόνων, ώστε όλα τα πλοία που συμμετέχουν σε αυτήν να μπορούν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους και να εγκαταλείψουν τη Μαύρη Θάλασσα πριν λήξει», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Μνημόνιο Ρωσίας-ΟΗΕ είναι γνωστό πως ισχύει για τρία χρόνια και δεν απαιτεί ιδιαίτερες αποφάσεις για την παράτασή του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail