Μουσουλμάνος δισεκατομμυριούχος κερδίζει την άδεια σχεδίου να μετατρέψει ιστορικό συγκρότημα του Τροκαντερό του Λονδίνου σε τζαμί

Freepen.gr - Ο μεγιστάνας του real estate Ασίφ Αζίζ έλαβε άδεια να μετατρέψει ένα εμβληματικό κτήριο στο κεντρικό Λονδίνο σε τριώροφο τζαμί.

Το Συμβούλιο του Westminster ενέκρινε μια αίτηση σχεδιασμού που υποβλήθηκε από ένα ίδρυμα που ανήκει στον Aziz για το ισλαμικό κέντρο προσευχής μέσα στο Trocadero, ένα πρώην εκθεσιακό και ψυχαγωγικό συγκρότημα στην Coventry Street, αναφέρει το rmx.news.

Το τζαμί θα έχει χωρητικότητα 390 πιστών, πολύ χαμηλότερα από τη χωρητικότητα των 1.000 που είχε αρχικά προταθεί το 2020, η οποία βρήκε σθεναρή αντίσταση από τους κατοίκους της περιοχής.

Σε δήλωση τη Δευτέρα, το Aziz Foundation είπε ότι το κέντρο θα «παρέχει έναν απαραίτητο χώρο για τους μουσουλμάνους που εργάζονται, επισκέπτονται και ζουν στην περιοχή και για τους οποίους η προσευχή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ζωής τους».

Το ιστορικό ορόσημο που βρίσκεται στην καρδιά της συνοικίας ψυχαγωγίας του Λονδίνου χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως εστιατόριο, κινηματογράφος και εμπορικό συγκρότημα, προτού επαναχρησιμοποιηθεί ως arcade και εσωτερικό θεματικό πάρκο με χορηγία της Pepsi και της Sega. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail