Οι ΗΠΑ θα στείλουν αντιτορπιλικά και μαχητικά αεροσκάφη στο Στενό του Ορμούζ

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα στείλουν αντιτορπιλικά και μαχητικά αεροσκάφη στα στενά του Ορμούζ «για να προστατεύσουν τη ναυτιλία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

«Σε απάντηση στις πολλές πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στα στενά του Ορμούζ, ο υπουργός Άμυνας διέταξε την ανάπτυξη του αντιτορπιλικού USS Thomas Hudner και των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-35», δήλωσε η Σινγκ σε ενημέρωση του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με αυτήν, το πολεμικό πλοίο θα μεταβεί στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης του Πενταγώνου «για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή».

Η ίδια τόνισε ότι η διάρκεια παραμονής του αντιτορπιλικού στο στενό δεν έχει ακόμη καθοριστεί με εντολή του αρχηγού του Πενταγώνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail