Η Ρωσία θέλει να εγκαταλείψει το δολάριο στο εμπόριο με τις αφρικανικές χώρες

pixabay / JESHOOTS-com
Freepen.gr - Εναλλακτικοί μηχανισμοί πληρωμών στο αμοιβαίο εμπόριο θα εξεταστούν στη συνεχιζόμενη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής, δήλωσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Ρωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Αγία Πετρούπολη, ο Andrey Kostin, Διευθύνων Σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας VTB, δήλωσε πως το δολάριο ΗΠΑ έχει οπλοποιηθεί, γι ' αυτό τα έθνη θα απομακρυνθούν σταδιακά από τη χρήση του στο εμπόριο.

"Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι βέβαιο ότι θα συμβούν. Οι αφρικανικές χώρες ενεργούν επίσης σε αυτό. Έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν τα δικά τους συστήματα ανταλλαγής πληροφοριών και διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα. Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη τάση", δήλωσε ο Κόστιν.

"Ένα μερίδιο των εμπορικών διακανονισμών σε εναλλακτικά νομίσματα θα συνεχίσει να αυξάνεται", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail