Η Αυτοκρατορία γνωρίζει ότι χύνει ουκρανικό αίμα σε έναν πόλεμο με αντιπροσώπους που δεν κερδίζει

Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Η έλλειψη όπλων και εκπαίδευσης της Ουκρανίας οδηγεί σε αδιέξοδο στη μάχη με τη Ρωσία», ο Daniel Michaels της Wall Street Journal αναφέρει πως οι δυτικοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν τα όπλα και την εκπαίδευση που απαιτούνταν για να επιτύχουν στην πολύ διαφημιζόμενη αντεπίθεσή τους που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnst.one / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Michaels γράφει:

«Όταν η Ουκρανία ξεκίνησε τη μεγάλη της αντεπίθεση αυτή την άνοιξη, οι δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι το Κίεβο δε διέθετε όλη την εκπαίδευση ή τα όπλα - από οβίδες μέχρι πολεμικά αεροπλάνα - που χρειαζόταν για να εκτοπίσει τις ρωσικές δυνάμεις. Αλλά ήλπιζαν πως το ουκρανικό θάρρος και επινοητικότητα θα άντεχε.

«Δεν έχουν. Βαθιά και θανατηφόρα ναρκοπέδια, εκτεταμένες οχυρώσεις και ρωσική αεροπορία έχουν συνδυαστεί για να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό τις σημαντικές προόδους των ουκρανικών στρατευμάτων. Αντίθετα, η εκστρατεία κινδυνεύει να πέσει σε ένα αδιέξοδο με τη δυνατότητα να καταστρέψει ζωές και εξοπλισμό χωρίς σημαντική αλλαγή στη δυναμική».

Αυτό είναι τόσο κοντά σε μια παραδοχή που θα διαπιστώσετε ποτέ ότι το κατεστημένο σας είπε μαζικά ψέματα για τον πόλεμο της Ουκρανίας. pic.twitter.com/XumqqccHLz— Max Abrahms (@MaxAbrahms) 23 Ιουλίου 2023



Ο ισχυρισμός ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι πίστευαν ειλικρινά πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα κραυγαλέα ελλείμματά τους υπονομεύεται αργότερα στο ίδιο άρθρο από έναν πολεμιστή που λέει πως οι ΗΠΑ δε θα επιχειρούσαν ποτέ τέτοια αντεπίθεση χωρίς πρώτα να ελέγξουν τους ουρανούς, κάτι που η Ουκρανία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει: Ο John Nagl του Πολεμικού Κολεγίου Στρατού των ΗΠΑ είπε στο WSJ. 

«Είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί πόσο σημαντική είναι η αεροπορική υπεροχή για τη μάχη εδάφους με λογικό κόστος σε απώλειες».

Ο Dave DeCamp του Antiwar γράφει τα εξής σχετικά με την τελευταία αποκάλυψη της WSJ:

«Μέχρι την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο, οι διαρροές του Discord και οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ δεν πίστευαν πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακτήσει πολύ έδαφος από τη Ρωσία. Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε για την επίθεση ούτως ή άλλως, καθώς απέρριψε την ιδέα της παύσης των μαχών.

Έτσι, η αυτοκρατορία εξακολουθεί εν γνώσει της να ρίχνει ζωές Ουκρανών στο μύλο ενός μη κερδισμένου πολέμου αντιπροσώπων, ακόμη και όταν δυτικοί αξιωματούχοι λένε στο κοινό πως αυτός ο πόλεμος έχει να κάνει με τη σωτηρία Ουκρανών ζωών και να παραδώσει στον Πούτιν μια συντριπτική ήττα όποτε είναι μπροστά στην κάμερα.

«Ιδιωτικά, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία είναι ικανές να κερδίσουν τον πόλεμο, αλλά έχουν αποκλείσει την ιδέα να σπρώξουν ή ακόμα και να αναγκάσουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». #UkraineRussianWar #Ukrainewar https://t.co/B3pkR2HLJC— Ivan Katchanovski (@I_Katchanovski) 12 Οκτωβρίου 2022



Αυτή η στάση της αυτοκρατορίας δεν είναι νέα εξέλιξη. Τον περασμένο Οκτώβριο η Washington Post ανέφερε ότι «Ιδιωτικά, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία είναι ικανές να κερδίσουν τον πόλεμο, αλλά έχουν αποκλείσει την ιδέα να σπρώξουν ή ακόμα και να αναγκάσουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Τώρα γιατί μπορεί να γίνεται αυτό; Γιατί η δυτική αυτοκρατορία θα ένιωθε τόσο άνετα να ενθαρρύνει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να πολεμούν όταν ξέρει ότι δεν μπορούν να νικήσουν;

Βρίσκουμε την απάντησή μας σε ένα άλλο άρθρο της Washington Post με τίτλο «Η Δύση νιώθει θλίψη για την Ουκρανία. Να γιατί δεν πρέπει.», που συντάχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον επιθετικό προπαγανδιστή της αυτοκρατορίας David Ignatius. Με την ανυπομονησία του να πλαισιώσει την παραπαίουσα αντεπίθεση με θετικό φως για το αμερικανικό κοινό του, ο Ιγνάτιος άφησε να ξεφύγει μια άβολη αλήθεια:

«Εν τω μεταξύ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, αυτοί οι 18 μήνες πολέμου ήταν ένα στρατηγικό απροσδόκητο κέρδος, με σχετικά χαμηλό κόστος (εκτός από τους Ουκρανούς). Ο πιο απερίσκεπτος ανταγωνιστής της Δύσης συγκλονίστηκε. Το ΝΑΤΟ έχει γίνει πολύ πιο δυνατό με τις προσθήκες της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Η Γερμανία έχει απογαλακτιστεί από την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια και, με πολλούς τρόπους, ανακάλυψε ξανά την αίσθηση των αξιών της. Οι διαμάχες του ΝΑΤΟ γίνονται πρωτοσέλιδα, αλλά συνολικά, αυτό ήταν ένα θριαμβευτικό καλοκαίρι για τη συμμαχία».

Όποιος πιστεύει πως αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων έχει να κάνει με τη βοήθεια των Ουκρανών θα πρέπει να αναγκαστεί να διαβάσει αυτή την παράγραφο ξανά και ξανά. Η παραδοχή πως η κεντρική δομή εξουσίας επωφελείται πάρα πολύ από αυτή τη σύγκρουση μεσολάβησης είναι αρκετά αποκαλυπτική, αλλά ότι το παρενθετικό «εκτός από τους Ουκρανούς» την οδηγεί πραγματικά στο σπίτι. Διαβάζεται σαν να προστέθηκε ως εκ των υστέρων, όπως "Ω, ναι, είναι στην πραγματικότητα κάπως σκληρό για τους Ουκρανούς - αν τους θεωρείτε ότι είναι άνθρωποι".



Ο ισχυρισμός ότι αυτός ο πόλεμος αφορά τη βοήθεια των Ουκρανών υπονομεύτηκε περαιτέρω από μια άλλη νέα δημοσίευση της Washington Post ότι η Ουκρανία είναι πλέον γεμάτη νάρκες ξηράς περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος στη γη και ότι τα πυρομαχικά διασποράς που παρέχονται από τις ΗΠΑ κάνουν τη γη πιο θανατηφόρα.

Σωστά παιδιά! Μετατρέπουμε την Ουκρανία σε μια ακατοίκητη ερημιά θανάτου και τεμαχισμού για να σώσουμε τους Ουκρανούς.

Μάλλον θα έπρεπε να μιλήσουμε περισσότερο για το γεγονός πως η αυτοκρατορία των ΗΠΑ προωθεί δυνατά τον στόχο της επίτευξης ειρήνης στην Ουκρανία νικώντας τη Ρωσία, ενώ σιωπηλά αναγνωρίζει ότι αυτός ο στόχος είναι αδύνατος. Αυτό είναι σαν να επιταχύνεις προς έναν τοίχο από τούβλα και να προσποιηθείς ότι είναι ένας ανοιχτός δρόμος.

Η αφήγηση πως η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί εντείνοντας τον πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της έχει νόημα εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, αλλά η αυτοκρατορία των ΗΠΑ δεν πιστεύει πως η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία. Γνωρίζει ότι η συνέχιση αυτού του πολέμου απλώς θα διαιωνίσει το θάνατο και την καταστροφή.

Το «Χτυπήστε τον κ...λο του Πούτιν και κάντε τον να αποσυρθεί» ακούγεται ωραίο και είναι εγωιστικά ευχάριστο, και έχει γίνει η κύρια απάντηση στο πρόβλημα του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά κανείς που προωθεί αυτήν την απάντηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αυτοί που οδηγούν αυτόν τον πόλεμο με πληρεξούσιο πιστεύουν πως είναι αδύνατο. Στην πραγματικότητα, όλα τα στοιχεία που βλέπουμε δείχνουν ότι οι ΗΠΑ δεν προσπαθούν να επιφέρουν στον Πούτιν μια συντριπτική ήττα στην Ουκρανία και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί, αλλά μάλλον προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα άλλο μακρύ και δαπανηρό στρατιωτικό τέλμα για τη Μόσχα, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα οι δυτικοί ψυχροπολεμιστές σε περιπτώσεις όπως το Αφγανιστάν και η Συρία.

Το να θέλει κανείς να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να θέλει να σώσει ζωές και να εδραιώσει την ειρήνη στην Ουκρανία είναι δύο εντελώς διαφορετικοί στόχοι, τόσο διαφορετικοί που στην πράξη καταλήγουν να είναι σε μεγάλο βαθμό αντιφατικοί. Το να σύρεις τη Μόσχα σε ένα ματωμένο τέλμα σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν σε έναν πόλεμο που διαρκεί χρόνια, με όλο τον τεράστιο ανθρώπινο πόνο που αυτό συνεπάγεται.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία, θέλουν να επεκτείνουν υπερβολικά τη Ρωσία, να στηρίξουν την στρατιωτική και ενεργειακή κυριαρχία στην Ευρώπη, να επεκτείνουν την πολεμική τους μηχανή και να εμπλουτίσουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Γι' αυτό προκάλεσαν εν γνώσει τους αυτόν τον πόλεμο. Υποδύονται τον σωτήρα της Ουκρανίας, ενώ έχουν σαφώς επενδύσει στην καταστροφή της Ουκρανίας.

Δεν είναι θεμιτό να υποστηρίξουμε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους χωρίς να αντιμετωπιστεί ξεκάθαρα αυτή η τεράστια αντίφαση χρησιμοποιώντας σκληρά γεγονότα και ισχυρή επιχειρηματολογία. Κανείς δεν έχει ποτέ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail