Η Ρωσία δε θα "εγκαταλείψει ποτέ" τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης-Λαβρόφ

Freepen.gr - Οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτοι και υπαρξιακοί, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη σε ετήσια συνάντηση με εγχώριες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

"Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουμε τους στόχους που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης", δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια να μην εξελιχθεί η Ουκρανία ως άμεση στρατιωτική απειλή στο κατώφλι της Ρωσίας.

"Υπήρχαν σχέδια για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στη θάλασσα του Αζόφ και στην Κριμαία. Το καθεστώς που είχε αποδείξει τη νεοναζιστική του ουσία πολλές φορές ενθαρρύνθηκε συνεχώς να εξοντώσει οτιδήποτε ρωσικό: τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης και τους ίδιους τους Ρώσους, σε εκείνες τις χώρες όπου οι ένδοξοι πρόγονοί τους ζούσαν και έχτισαν πόλεις για αιώνες”.

Η Δύση μπορεί να περάσει τις μέρες της συζητώντας για την αποτελεσματικότητα της "επίθεσης" της Ουκρανίας, πόσο μακριά είναι ο στόχος της "απελευθέρωσης της επικράτειάς της μέχρι τα σύνορα του 1991" και πώς η Ρωσία το αποτρέπει αυτό, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ενώ η απομυθοποίηση των ισχυρισμών της Δυτικής μηχανής προπαγάνδας μπορεί να μοιάζει με σισύφεια προσπάθεια, ο κόσμος αλλάζει ήδη, δήλωσε ο Λαβρόφ στο Συνέδριο.

"Βλέπουμε την ανάπτυξη της αυτογνωσίας, την αίσθηση της ταυτότητας κάποιου και την επιθυμία να την υπερασπιστεί, στις χώρες της Ευρασίας, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική. Η διαδικασία σχηματισμού ενός πολυπολικού κόσμου είναι ασταμάτητη", είπε.

"Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο για τη Δύση να το πράξει", πρόσθεσε. "Αλλά αν θέλουν να επιβραδύνουν τεχνητά την αντικειμενική ιστορική διαδικασία, τότε αυξάνει μόνο το τίμημα που η ανθρωπότητα – συμπεριλαμβανομένης της Δύσης – θα πληρώσει για τη δικαιοσύνη”.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΝΑΤΟ, μόνο πίεση από ομοτίμους κάτω από τη μάσκα της ομοφωνίας. Η ΕΕ έχει επίσης εγκαταλείψει τη συναίνεση και επιδιώκει να εξαναγκάσει μέλη όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, που αντιτίθενται στην καταπάτηση των εθνικών αξιών και παραδόσεων.

"Δεν υπάρχουν τέτοιοι "κανόνες" σε ενώσεις στις οποίες συμμετέχουμε και τους οποίους αναπτύσσουμε ως προτεραιότητες", σημείωσε ο Λαβρόφ, αναφέροντας συγκεκριμένα τον CSTO, την Ευρασιατική Ένωση, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και τους BRICS, μεταξύ άλλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail