Ο Πούτιν προειδοποιεί την Πολωνία και το ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Ελπίζω οι λαοί στη Δύση να δώσουν προσοχή σε αυτά που είπε, γι' αυτό και παρουσιάζω το σύνολο των παρατηρήσεών του μετά από παρουσίαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών. Με βάση πληροφορίες από δημόσιες πηγές και πληροφορίες που συνέλεξε η Ρωσία, η Ρωσία πιστεύει πως η Πολωνία σχεδιάζει να καταλάβει την ουκρανική επικράτεια δυτικά του ποταμού Δνείπερου καθώς καταρρέει η πολύ κακή αντεπίθεση της Ουκρανίας.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιτρέψτε μου να σας δώσω την ουσία των λεγομένων του Πούτιν εκ των προτέρων:

Όσον αφορά την πολιτική του ουκρανικού καθεστώτος, δε μας αφορά. Αν θέλουν να εγκαταλείψουν ή να πουλήσουν κάτι για να πληρώσουν τα αφεντικά τους, όπως κάνουν συνήθως οι προδότες, αυτό είναι δικό τους θέμα. Δε θα επέμβουμε.

Ωστόσο, η Λευκορωσία είναι μέρος της Ενωσης Κρατών και η έναρξη μιας επίθεσης κατά της Λευκορωσίας θα σήμαινε την έναρξη μιας επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα απαντήσουμε σε αυτό με όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ένα αδύναμο, χωρίς σπονδυλική στήλη πλάσμα όπως ο Μπαράκ Ομπάμα ή ο Τζο Μπάιντεν. Δεν κάνει άσκοπες απειλές και δεν υποκύπτει στο συναίσθημα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ενημέρωση του Σεργκέι Ναρίσκιν, Αρχηγού Πληροφοριών της Ρωσίας:

Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν : Κύριε Πρόεδρε, συνάδελφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται στην υπηρεσία από διάφορες πηγές, αξιωματούχοι στη Βαρσοβία καταλαβαίνουν σταδιακά ότι κανένα είδος δυτικής βοήθειας προς το Κίεβο δεν μπορεί να υποστηρίξει την Ουκρανία στην επίτευξη των στόχων αυτής της βοήθειας. Επιπλέον, αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η Ουκρανία θα ηττηθεί μόνο σε θέμα χρόνου.

Από αυτή την άποψη, οι πολωνικές αρχές έχουν όλο και μεγαλύτερη πρόθεση να θέσουν υπό έλεγχο τα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας αναπτύσσοντας εκεί τα στρατεύματά τους. Υπάρχουν σχέδια να παρουσιαστεί αυτό το μέτρο ως εκπλήρωση των συμμαχικών υποχρεώσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ασφαλείας Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας, το λεγόμενο Τρίγωνο του Λούμπλιν.

Βλέπουμε ότι τα σχέδια απαιτούν επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού του προσωπικού της συνδυασμένης ταξιαρχίας Λιθουανίας-Πολωνίας-Ουκρανίας, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα αυτού του λεγόμενου Τριγώνου του Λούμπλιν.

Εάν η Ρωσία δει ότι η Πολωνία αρχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα της Ουκρανίας (και μην ξεχνάτε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στην Πολωνία), αυτό σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή της ηγεσίας του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν απάντησε εκτενώς στην ενημέρωση του Ναρίσκιν. Αυτό δε διαβάζεται σαν προετοιμασμένες παρατηρήσεις. Φαίνεται να μιλάει αυτοσχέδια και να χαράσσει κάποιες πολύ φωτεινές κόκκινες γραμμές για το ΝΑΤΟ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ναι. Θα πρέπει να αναλύσουμε αυτό που μόλις είπε ο κ. Naryshkin. Η πληροφορία αυτή έχει ήδη εμφανιστεί στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στα γαλλικά.

Πιστεύω ότι θα ήταν κατάλληλο σε αυτό το πλαίσιο να υπενθυμίσουμε σε όλους αρκετά μαθήματα ιστορίας από τον 20ό αιώνα.

Είναι σαφές σήμερα πως οι δυτικοί επιμελητές του καθεστώτος του Κιέβου είναι σίγουρα απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης που ανακοίνωσαν οι σημερινές ουκρανικές αρχές τους προηγούμενους μήνες. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι κολοσσιαίοι πόροι που διοχετεύθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου, η προμήθεια δυτικών όπλων, όπως τανκς, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και πύραυλοι, και η ανάπτυξη χιλιάδων ξένων μισθοφόρων και συμβούλων, που χρησιμοποιήθηκαν πιο ενεργά στις προσπάθειες να διαρρήξουν το μέτωπο του στρατού μας, δε βοηθούν.

Στο μεταξύ, οι διοικητές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ενεργούν επαγγελματικά. Οι στρατιώτες, οι αξιωματικοί και οι μονάδες μας εκπληρώνουν το καθήκον τους προς την Πατρίδα θαρραλέα, σταθερά και ηρωικά. Ταυτόχρονα, ολόκληρος ο κόσμος βλέπει ότι ο περίφημος δυτικός, υποτιθέμενος άτρωτος, στρατιωτικός εξοπλισμός καίγεται και συχνά είναι ακόμη και κατώτερος από ορισμένα από τα σοβιετικά όπλα όσον αφορά τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ναι, φυσικά, περισσότερα δυτικά όπλα μπορούν να παραδοθούν και να ριχτούν στη μάχη. Αυτό φυσικά μας προκαλεί κάποια ζημιά και παρατείνει τη σύγκρουση. Αλλά, πρώτον, τα οπλοστάσια του ΝΑΤΟ και τα αποθέματα παλαιών σοβιετικών όπλων σε ορισμένες χώρες έχουν ήδη εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό. Και δεύτερον, η Δύση δεν έχει τις παραγωγικές δυνατότητες για να αναπληρώσει γρήγορα την κατανάλωση αποθεμάτων εξοπλισμού και πυρομαχικών. Απαιτούνται επιπλέον, μεγάλοι πόροι και χρόνος.

Το κυριότερο είναι πως σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες ως αποτέλεσμα αυτοκαταστροφικών επιθέσεων: δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Και, παρά τις συνεχείς επιδρομές και τα αδιάκοπα κύματα ολικής επιστράτευσης σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, είναι όλο και πιο δύσκολο για το σημερινό καθεστώς να στείλει νέους στρατιώτες στο μέτωπο. Οι πόροι επιστράτευσης της χώρας εξαντλούνται.

Οι άνθρωποι στην Ουκρανία θέτουν πιο συχνά ένα εύλογο ερώτημα: για ποιον λόγο, χάριν των ιδιοτελών συμφερόντων, πεθαίνουν οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Σταδιακά, αργά, αλλά έρχεται η σαφήνεια.

Μπορούμε να δούμε την κοινή γνώμη να αλλάζει και στην Ευρώπη. Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι ευρωπαϊκές ελίτ βλέπουν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ένα αδιέξοδο, μια κενή, ατελείωτη σπατάλη χρημάτων και προσπάθειας, και στην πραγματικότητα, εξυπηρέτηση των συμφερόντων κάποιου άλλου, τα οποία απέχουν πολύ από τα ευρωπαϊκά: τα συμφέροντα του υπερπόντιου παγκόσμιου ηγεμόνα, που ωφελείται από την αποδυνάμωση της Ευρώπης. Η ατελείωτη παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης είναι επίσης ευεργετική για αυτήν.

Κρίνοντας από την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων, αυτό ακριβώς κάνουν οι σημερινές άρχουσες ελίτ των ΗΠΑ. Τέλος πάντων, αυτή είναι η λογική που ακολουθούν. Είναι σε μεγάλο βαθμό αμφίβολο εάν μια τέτοια πολιτική είναι σύμφωνη με τα αληθινά, ζωτικά συμφέροντα του αμερικανικού λαού. Αυτό είναι ένα ρητορικό ερώτημα και εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν.

Ωστόσο, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να αναζωπυρωθεί η φωτιά του πολέμου – συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των φιλοδοξιών ορισμένων ηγετών της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι έχουν από καιρό μετατρέψει το μίσος τους για τη Ρωσία και τη ρωσοφοβία σε βασικό εξαγωγικό εμπόρευμά τους και εργαλείο της εσωτερικής τους πολιτικής. Και τώρα θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την ουκρανική τραγωδία.

Από αυτή την άποψη, δεν μπορώ να μην σχολιάσω όσα μόλις ειπώθηκαν και τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με σχέδια για την ίδρυση κάποιου είδους της λεγόμενης μονάδας Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας. Δεν πρόκειται για μια ομάδα μισθοφόρων –υπάρχουν πολλοί εκεί και καταστρέφονται– αλλά για μια καλά οργανωμένη, εξοπλισμένη τακτική στρατιωτική μονάδα που θα χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της δήθεν διασφάλισης της ασφάλειας της σημερινής Δυτικής Ουκρανίας – στην πραγματικότητα, για να ονομάσουμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα, για τη μετέπειτα κατοχή αυτών των εδαφών. Η προοπτική είναι ξεκάθαρη: σε περίπτωση που οι πολωνικές δυνάμεις εισέλθουν, για παράδειγμα, στο Lvov ή σε άλλα ουκρανικά εδάφη, θα παραμείνουν εκεί και θα παραμείνουν εκεί για τα καλά.

Και στην πραγματικότητα δε θα δούμε τίποτα νέο. Απλώς για να σας υπενθυμίσουμε, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της, οι πολωνικές μονάδες κατέλαβαν το Lvov και γειτονικά εδάφη που ήταν μέρος της Αυστροουγγαρίας.

Με τις ενέργειές της που υποκινήθηκαν από τη Δύση, η Πολωνία εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία του Εμφυλίου Πολέμου στη Ρωσία και προσάρτησε ορισμένες ιστορικές ρωσικές επαρχίες. Σε δεινή θέση η χώρα μας έπρεπε να υπογράψει τη Συνθήκη της Ρίγας το 1921 και να αναγνωρίσει την προσάρτηση των εδαφών της.

Ακόμη νωρίτερα, το 1920, η Πολωνία κατέλαβε μέρος της Λιθουανίας - την περιοχή του Βίλνιους, μια περιοχή που περιβάλλει το σημερινό Βίλνιους. Ισχυρίστηκαν λοιπόν πως πολέμησαν μαζί με τους Λιθουανούς κατά του λεγόμενου ρωσικού ιμπεριαλισμού, αλλά μετά άρπαξαν αμέσως ένα κομμάτι γης από τον γείτονά τους μόλις παρουσιάστηκε η ευκαιρία.

Ως γνωστόν, η Πολωνία συμμετείχε και στη διχοτόμηση της Τσεχοσλοβακίας μετά τη Συμφωνία του Μονάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ το 1938, καταλαμβάνοντας πλήρως το Cieszyn Silesia.

Στη δεκαετία του 1920-1930, τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας (Kresy) - μια περιοχή που περιλαμβάνει τη σημερινή Δυτική Ουκρανία, τη Δυτική Λευκορωσία και μέρος της Λιθουανίας - υπήρξε μάρτυρας μιας σκληρής πολιτικής Πολωνοποίησης και αφομοίωσης των κατοίκων της περιοχής, με προσπάθειες καταστολής του τοπικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας.

Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω σε τι οδήγησε η επιθετική πολιτική της Πολωνίας. Οδήγησε στην εθνική τραγωδία του 1939, όταν οι δυτικοί σύμμαχοι της Πολωνίας την πέταξαν στο Γερμανό λύκο, τη γερμανική στρατιωτική μηχανή. Η Πολωνία έχασε στην πραγματικότητα την ανεξαρτησία και το κράτος της, τα οποία αποκαταστάθηκαν μόνο χάρη σε μεγάλο βαθμό στη Σοβιετική Ένωση. Χάρη στη Σοβιετική Ένωση και χάρη στη θέση του Στάλιν, η Πολωνία απέκτησε σημαντικό έδαφος στα δυτικά, γερμανικό έδαφος. Είναι γεγονός πως τα δυτικά εδάφη της Πολωνίας είναι δώρο του Στάλιν.

Το έχουν ξεχάσει οι φίλοι μας από τη Βαρσοβία; Θα τους το θυμίσουμε.

Σήμερα βλέπουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να κάνει κάθε προσπάθεια για να σώσει το προδοτικό του δέρμα και να παρατείνει την ύπαρξή του. Δε νοιάζονται για το λαό της Ουκρανίας ή την ουκρανική κυριαρχία ή τα εθνικά συμφέροντα.

Είναι έτοιμοι να πουλήσουν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων και γης, όπως και οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι με επικεφαλής τον Petlyura, που υπέγραψαν τις λεγόμενες μυστικές συμβάσεις με την Πολωνία το 1920, βάσει των οποίων παραχώρησαν τη Γαλικία και τη Δυτική Βολυνία στην Πολωνία με αντάλλαγμα στρατιωτική υποστήριξη. Προδότες σαν αυτούς είναι έτοιμοι τώρα να ανοίξουν την πύλη στους ξένους χειριστές τους και να πουλήσουν ξανά την Ουκρανία.

Όσο για τους Πολωνούς ηγέτες, πιθανότατα ελπίζουν να σχηματίσουν έναν συνασπισμό υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ για να παρέμβουν άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να δαγκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να «ανακτήσουν», όπως το βλέπουν, τα ιστορικά τους εδάφη, δηλαδή τη σύγχρονη Δυτική Ουκρανία. Είναι επίσης γνωστό ότι ονειρεύονται τη Λευκορωσική γη.

Όσον αφορά την πολιτική του ουκρανικού καθεστώτος, δεν μας αφορά. Αν θέλουν να εγκαταλείψουν ή να πουλήσουν κάτι για να πληρώσουν τα αφεντικά τους, όπως κάνουν συνήθως οι προδότες, αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν θα επέμβουμε.

Ωστόσο, η Λευκορωσία είναι μέρος της Ένωσης Κρατών κι η έναρξη μιας επίθεσης κατά της Λευκορωσίας θα σήμαινε την έναρξη μιας επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα απαντήσουμε σε αυτό με όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας.

Οι πολωνικές αρχές, που τρέφουν τις ρεβανσιστικές τους φιλοδοξίες, κρύβουν την αλήθεια από τον λαό τους. Η αλήθεια είναι ότι τα ουκρανικά κανόνια δεν αρκούν πλέον στη Δύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει άλλα αναλώσιμα - Πολωνούς, Λιθουανούς και όλους τους άλλους που δεν τους ενδιαφέρουν.

Μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι και οι συντάκτες τέτοιων σχεδίων θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά η Ρωσία δεν παίζει. Ο Πούτιν δεν εμπλέκεται σε ρητορική υπερβολή όταν δηλώνει: «Θα απαντήσουμε σε αυτό με όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Η πιθανότητα δραματικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία παραμένει υψηλή. Δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος ηγέτης των μελών του ΝΑΤΟ που να μπορεί να μιλήσει με κάποιο νόημα στον Πρόεδρο της Πολωνίας Ντούντα. Είναι ο λαός της Πολωνίας έτοιμος για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail