Η χειρουργική επίθεση της Ρωσίας στα σύνορα Μολδαβίας-Ρουμανίας-Ουκρανίας έστειλε πολλά μηνύματα

Η Ρωσία πραγματοποίησε χειρουργική επίθεση νωρίς το πρωί της Δευτέρας εναντίον στόχων στην πόλη Ρένι στην ουκρανική πλευρά του ποταμού Δούναβη κοντά στο τριεθνές των συνόρων με τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Αυτό το βίντεο ισχυρίζεται ότι δείχνει μία από τις εκρήξεις στο λιμάνι του, ενώ αυτή η εικόνα υποτίθεται πως είναι μια αποθήκη σιτηρών που υποτίθεται ότι καταστράφηκε μετά. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στρατιωτικά ή/και τρομοκρατικά περιουσιακά στοιχεία ήταν κρυμμένα εκεί, Ωστόσο, η Ρωσία επιμένει πως δεν πλήττει καθαρά πολιτικές υποδομές.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε κάθε περίπτωση, το χειρουργικό χτύπημα της Δευτέρας το πρωί ήταν πολύ σημαντικό αφού έστειλε πολλά μηνύματα που οι αντίπαλοι της Ρωσίας θα έκαναν καλά να λάβουν υπόψη. Για αρχάριους, το Ρένι βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Δούναβη από τη Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο απέδειξε πως η Ρωσία θα χτυπήσει στόχους οπουδήποτε στην Ουκρανία και μπορεί να το κάνει με τη μέγιστη ακρίβεια. Αυτά τα στρατιωτικά ή / και τρομοκρατικά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στα κυριολεκτικά σύνορα αυτού του μπλοκ αλλά λίγο έξω από τη δικαιοδοσία του άρθρου 5 δεν μπορούν πλέον να θεωρούν την ασφάλειά τους δεδομένη.

Το δεύτερο μήνυμα είναι πως η Ρωσία είναι σοβαρή για την πάταξη των απειλών για την ασφάλειά της που ήταν προηγουμένως ανέγγιχτες λόγω του ότι το Κίεβο εκμεταλλεύτηκε τη συμφωνία σιτηρών για να προστατεύσει ορισμένα από τα προαναφερθέντα περιουσιακά του στοιχεία. Η Ρωσία παρέμεινε δεσμευμένη σε αυτή τη συμφωνία παρά το γεγονός αυτό, δεδομένου ότι ειλικρινά περίμενε πως η Δύση θα άρει τελικά τις κυρώσεις που εμπόδισαν τις γεωργικές εξαγωγές της. Δεδομένου ότι αυτό δε συνέβη και ως εκ τούτου η Ρωσία αρνήθηκε να παρατείνει τη συμφωνία, τα ίδια περιουσιακά στοιχεία του Κιέβου είναι πλέον στόχος.

Τρίτον, η πραγματοποίηση ενός χειρουργικού χτυπήματος στο Ρένι απέδειξε ότι η Ρωσία είχε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του Δούναβη στο στρατιωτικό δίκτυο υλικοτεχνικής υποστήριξης του Κιέβου, το οποίο πολλοί παρατηρητές υποπτεύονταν εδώ και λίγο καιρό. Οι σχετικοί στόχοι ήταν προηγουμένως ανέγγιχτοι για τον προαναφερθέντα λόγο, αλλά αυτό δε συμβαίνει πλέον τώρα που έληξε η συμφωνία σιτηρών. Κατά συνέπεια, μπορεί να αναμένεται ότι αυτό δε θα είναι το τελευταίο χειρουργικό χτύπημα στον Δούναβη, αν και φυσικά δεν μπορεί να γίνει γνωστό πότε θα συμβούν τα επόμενα.

Το τέταρτο μήνυμα είναι πως η Ρωσία γνωρίζει τώρα ότι το ΝΑΤΟ δε θα επεκτείνει την ομπρέλα της αεράμυνας σε οποιοδήποτε μέρος της Ουκρανίας, αφού δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια να σταματήσει το χειρουργικό του χτύπημα στο Ρένι στα ρουμανικά σύνορα. Το μπλοκ είτε δεν είδε τους πυραύλους να πλησιάζουν τη ζώνη αεράμυνας τους είτε τους ανίχνευσε, αλλά αρνήθηκε να επιχειρήσει μια αναχαίτιση, προκειμένου η Ρωσία να μην πιστεύει πως είναι έτοιμο να εμπλακεί άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο με πληρεξούσιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το ΝΑΤΟ φαίνεται αδύναμο και η Ρωσία αισθάνεται έτσι ενθαρρυμένη να συνεχίσει να χτυπά κοντά στα σύνορά της.

Και τέλος, αυτή η επιτυχημένη επίθεση σημαίνει ότι κανένα μέρος του στρατιωτικού δικτύου εφοδιαστικής του Κιέβου δεν είναι ασφαλές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στο άνοιγμα της διαφοράς στον πόλεμο εφοδιαστικής / φθοράς με το ΝΑΤΟ υπέρ της Μόσχας  εάν διατηρήσει το ρυθμό αυτών των επιθέσεων εναντίον των προηγουμένως ανέγγιχτων περιουσιακών στοιχείων του αντιπάλου της. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα μπορούσαν να επαναληφθούν νωρίτερα από ό, τι πολλοί αναμένουν εάν αυτό επιταχύνει τη διάβρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας και έτσι αναγκάσει τους προστάτες της να ανεβάσουν το χρονοδιάγραμμά τους για το πάγωμα της σύγκρουσης.

Με αυτά τα πέντε μηνύματα στο μυαλό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χειρουργική επίθεση της Ρωσίας εναντίον στρατιωτικών ή/και τρομοκρατικών περιουσιακών στοιχείων στα σύνορα Μολδαβίας-Ρουμανίας-Ουκρανίας είναι πολύ πιο σημαντική από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όχι μόνο η Ρωσία χτύπησε πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ, αλλά αυτό το μπλοκ δεν προσπάθησε καν να το σταματήσει, υποδηλώνοντας έτσι πως είναι απρόθυμο να παρασυρθεί ακόμη πιο βαθιά σε αυτόν τον πόλεμο με πληρεξούσιο. Εάν η Πολωνία δεν παρέμβει μονομερώς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, τότε οι ειρηνευτικές συνομιλίες ενδέχεται να ξαναρχίσουν λίγο μετά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail