Δυτικά ΜΜΕ προετοιμάζουν πυρηνική προβοκάτσια… και θερμοπυρηνικό πόλεμο

φωτο: public domain
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προϋποθέτουν το κοινό για μια επίθεση - προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye (ZNPP) για να κατηγορήσουν τη Ρωσία. Αυτό θα παρείχε τότε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ένα πρόσχημα για να παρέμβουν άμεσα στον πόλεμο αντιπροσώπων τους για να υποστηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εδώ και ένα μήνα αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου αποτυγχάνει παταγωδώς να απωθήσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Πράγματι, αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανατρέπουν τα δεδομένα για να κερδίσουν περισσότερο έδαφος στην ανατολική Ουκρανία. Η στρατιωτική κατάσταση εξελίσσεται σε φιάσκο για το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Μήνες πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά ήττα για τις ουκρανικές δυνάμεις παρά τις τεράστιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ. Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης μετά βίας μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας μετατρέπεται σε ιστορικό χαμό. Πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί η παρωδία προτού το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κοινό απαιτήσει απαντήσεις και λογοδοσία;

Με μια μεγάλη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 11-12 Ιουλίου, η καταστροφή στο πεδίο της μάχης για τον πληρεξούσιο της συμμαχίας στο Κίεβο θα είναι δυνητικά μια οξεία αμηχανία. Θα υπάρξουν σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις για την Ουάσιγκτον και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διοχετεύσει σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Η ανατίναξη του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye είναι ένας τρόπος για να αλλάξει δραματικά η αφήγηση – αν και μια πράξη εγκληματικής απόγνωσης. Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής είναι η μεγαλύτερη μη στρατιωτική πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης. Το ραδιενεργό αποτέλεσμα από μια θανατηφόρα επίθεση πυραύλων στο ZNPP θα καταβροχθίσει μεγάλες εκτάσεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με δυνητικά θανατηφόρα μόλυνση.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το ZNPP τον περασμένο Μάρτιο, μέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, ο ηλεκτρικός σταθμός δέχεται επιθέσεις συνήθως από το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιώντας ρουκέτες που προμήθευσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Μόσχα παρουσίασε κατηγορηματικά στοιχεία για θραύσματα πυραύλων του ΝΑΤΟ που ανακτήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στις λίμνες ψύξης του εργοστασίου. Ο φύλακας πυρηνικών του ΟΗΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, έχει επισκεφθεί το ZNPP πολλές φορές και σίγουρα θα γνωρίζει από πού εκτοξεύονται οι πύραυλοι, ωστόσο ο ΔΟΑΕ είναι εμφανώς απρόθυμος να αναγνωρίσει δημόσια τους δράστες. Περιορίζεται σε αόριστες δηλώσεις που εκφράζουν ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεδιάντροπα διαστρεβλώσει την αφήγηση του καθεστώτος του Κιέβου υποστηρίζοντας πως το ZNPP βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις παρά το παράλογο αυτών των ισχυρισμών, δεδομένου ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει τον πυρηνικό σταθμό.

Η κατάσταση είναι επανάληψη της δολιοφθοράς στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka. Το φράγμα ανατινάχθηκε τον περασμένο μήνα από το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιώντας πυραύλους HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ. Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν αμέσως και συνεχίζουν να κατηγορούν τη Ρωσία για αυτή τη δολιοφθορά, παρόλο που η Μόσχα είχε προειδοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για μήνες ότι το καθεστώς του Κιέβου σχεδίαζε να χτυπήσει το φράγμα. Και παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις είχαν τον έλεγχο του φράγματος.

Είναι απίστευτο, δεδομένου αυτού του προφανούς προηγούμενου, αλλά μια προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye προετοιμάζεται τώρα εντατικά. Το καθεστώς του Κιέβου έχει εντείνει τις δημόσιες προειδοποιήσεις πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ναρκοθετήσει το ZNPP και πρόκειται να το ανατινάξουν. Ανησυχεί ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ενισχύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ είπαν πως δε βλέπουν στοιχεία ότι η Ρωσία έχει ναρκοθετήσει τον πυρηνικό σταθμό.

Η βρετανική εφημερίδα Times αυτή την εβδομάδα υποστήριξε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει μια «επικίνδυνη στιγμή» εσωτερικής διαφωνίας εντός της Ρωσίας λόγω των υποτιθέμενων απωλειών πολέμου στην Ουκρανία και της ματαιωμένης ανταρσίας του ιδιωτικού στρατιωτικού αφεντικού Yevgeny Prigozhin. Οι Times σπέρνουν την ιδέα ότι «ο Πούτιν μπορεί να ανατινάξει το ZNPP για να ενισχύσει την ξεφτισμένη εξουσία του».

Σε αυτή την περίπτωση, προτρέπουν οι Times, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επέμβει άμεσα με στρατεύματα στο έδαφος στην Ουκρανία. «Αυτός θα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος για να τερματιστεί ο σκληρός πόλεμος και να εξουδετερωθεί το διεφθαρμένο καθεστώς του Πούτιν», ανέφερε η εφημερίδα με υποκριτικό σκεπτικό.

Η δυτική προπαγανδιστική μηχανή των μέσων ενημέρωσης ανατρέπει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα. Η ανταρσία του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου ήταν μια παταγώδης αποτυχία, επειδή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και το ρωσικό κοινό απέρριψαν αποφασιστικά τη μισή πλοκή, παραμένοντας πιστοί στην ηγεσία του Προέδρου Πούτιν. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η πλοκή ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ενορχηστρωμένη από τη βρετανική MI6, όπως έχει αναλύσει διεξοδικά ο Scott Ritter.

Αφού απέτυχαν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Πούτιν, η CIA και η βρετανική MI6 μέσω των αξιόπιστων δυτικών μέσων ενημέρωσης τους καταφεύγουν σε μια παρηγορητική αφήγηση ότι η εξουσία του Πούτιν αντιμετωπίζει τώρα μια «επικίνδυνη στιγμή». Αυτό δημιουργεί ένα πρελούδιο για την ανατίναξη του ZNPP.

Αλλά δε θα είναι η Ρωσία που βομβαρδίζει ένα πυρηνικό εργοστάσιο όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της. Θα είναι το καθεστώς του Κιέβου που θα χρησιμοποιήσει τα πυρομαχικά του ΝΑΤΟ και τις πληροφορίες που στοχεύουν ΗΠΑ και Βρετανία – όπως συνέβη στην περίπτωση της δολιοφθοράς στο φράγμα Kakhovka στις 6 Ιουνίου.

Το καθεστώς του Κιέβου διατάζει τους αμάχους να απομακρυνθούν από περιοχές κοντά στο ZNPP, ενώ οι αρχηγοί πληροφοριών και στρατιωτικοί σκιαγραφούν «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από μια υποτιθέμενη ρωσική επίθεση. Όλα αυτά είναι πολύ θεατρικά, υποδηλώνοντας ενορχήστρωση.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποκρύπτουν συνεχώς ή δεν αναφέρουν τις συνήθεις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος του Κιέβου στο ZNPP τον περασμένο χρόνο. Αντίθετα, τα μέσα ενημέρωσης διέστρεψαν με θράσος την αφήγηση για να εμπλέξουν τη Ρωσία. Τώρα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προετοιμάζουν την επερχόμενη προβοκάτσια προσπαθώντας να πείσουν το κοινό πως η Ρωσία χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι ο Πούτιν χάνει την εξουσία μεταξύ των απλών Ρώσων.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τσιτώνουν το κοινό, δεν κάνουν «ρεπορτάζ». Αυτός ήταν ο τρόπος για δεκαετίες, αλλά ποτέ η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης δεν ήταν τόσο κραυγαλέα όσο κατά τη διάρκεια του πολέμου διαμεσολαβητών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Το συγκλονιστικά διεφθαρμένο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου θέλει απελπισμένα να κρατήσει την πολεμική ρακέτα πάση θυσία, όπως και η δυτική βιομηχανία όπλων και οι πολιτικοί της που αγοράζονται και πληρώνονται (Είτε Δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι, φιλελεύθεροι ή συντηρητικοί, είναι όλοι Κόμμα του Πολέμου).

Οι ιδεολόγοι του ΝΑΤΟ επιθυμούν απεγνωσμένα να κρύψουν την καταστροφή τους, η οποία στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται από τη φτωχοποίηση του δυτικού κοινού. Ο Πούτιν δεν είναι αυτός που είναι απελπισμένος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σατράπες τους είναι σαν τους αρουραίους σε μια γωνία.

Εάν αυτοί οι απελπισμένοι ανατινάξουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Ζαπορόζιε, αυτό ισοδυναμεί με το ΝΑΤΟ να ρίχνει μια βρώμικη βόμβα στη Ρωσία.

Και όλα τα γκάζια από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης poy εξαπολύουν θερμοπυρηνική καταστροφή.

Ακολουθεί μια πρόταση, μόνο μία μεταξύ άλλων πιθανοτήτων: μια αντιπολεμική εκστρατεία θα μπορούσε το δυτικό κοινό φανερά και μαζικά να κλείσει τις τηλεοράσεις και τα τοξικά κανάλια των μέσων ενημέρωσης. Για συνεχόμενες ημέρες, απλώς απενεργοποιήστε τα CNN, Fox, BBC, New York Times, Guardian, Times και ούτω καθεξής. Σε μια συντονισμένη, συγχρονισμένη διαμαρτυρία. Κλείστε τα! Πριν αυτές οι τρέλες σβήσουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail