Η Ρωσία θα δώσει τη δέουσα απάντηση στη χρήση πυρομαχικών διασποράς από την Ουκρανία

Sergey Savostianov/TASS
Freepen.gr -
Η Ρωσία θα δώσει μια ανάλογη απάντηση στην πιθανή χρήση πυρομαχικών διασποράς από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

"Η Ρωσία γνωρίζει τους κινδύνους που θέτουν τα πυρομαχικά διασποράς για τον άμαχο πληθυσμό. Γι' αυτό δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ωστόσο, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν πυρομαχικά αυτού του είδους, η Ρωσία θα αναγκαστεί να δώσει μια ανάλογη απάντηση», είπε η Ζαχάροβα στην απάντησή της σε ερώτηση του περιοδικού International Life, που δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου την Πέμπτη.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην κυβέρνηση του Κιέβου συγκλόνισε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Πρόσθεσε ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, δήλωσαν ανοιχτά πως η χρήση τους στην Ουκρανία ήταν απαράδεκτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail