Πως η Κριμαία εξυπηρετεί τη Δύση για να μη δεχθεί ποτέ την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

pixabay / WiR_Pixs
Freepen.gr - Οι δυτικοί σύμμαχοι μπορεί να μη δεχτούν την Ουκρανία στη συμμαχία ακόμη και μετά το τέλος της σύγκρουσης, παρά τις υποσχέσεις, υποστηρίζει ο Loic Simone, ερευνητής στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, στο άρθρο του για την πύλη Conversation.

«Ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, τίποτα δεν εγγυάται ότι όλοι οι σύμμαχοι θα υποστηρίξουν ομόφωνα την υποψηφιότητα της Ουκρανίας», έγραψε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Simone, μια ομάδα κρατών μελών του ΝΑΤΟ που φοβούνται την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία μπορούν να χρησιμοποιήσουν το καθεστώς της Κριμαίας ως βολική δικαιολογία για να αρνηθούν την ένταξη της Ουκρανίας ακόμη και μετά το τέλος της σύγκρουσης.

Ο αναλυτής πρόσθεσε πως ο έλεγχος της Ρωσίας στη χερσόνησο είναι μόνιμος και πολλοί στο ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail