Ρωσο-κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

RIA Novosti / Vitaly Ankov
Freepen.gr - «Σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας, ο ρωσικός στρατός θα στείλει σύντομα το ναυτικό και την αεροπορία να συμμετάσχουν στις ασκήσεις North Interaction-2023, που διοργανώθηκε από τη Βόρεια Ζώνη της Διοίκησης Μάχης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στο κεντρικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το θέμα των ασκήσεων θα είναι «η διατήρηση της ασφάλειας των στρατηγικών θαλάσσιων οδών» και σκοπός των ελιγμών είναι η αύξηση του επιπέδου στρατηγικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των κινεζικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η ενίσχυση της ικανότητας της από κοινού διατήρησης της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας και ανταπόκρισης σε διάφορες προκλήσεις ασφάλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail