Το Ισραήλ διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία παρά την ουκρανική πίεση

Οι ισραηλινο-ουκρανικές σχέσεις έχουν γίνει πρόσφατα προβληματικές ως αποτέλεσμα της τελευταίας εκστρατείας πίεσης του Κιέβου με στόχο να ενοχοποιήσει το Τελ Αβίβ να του στείλει θανατηφόρο εξοπλισμό για χρήση εναντίον της Ρωσίας. Το Ισραήλ αρνήθηκε μια έκθεση νωρίτερα αυτό το μήνα που ισχυριζόταν ότι σχεδίαζε να μεταφέρει έμμεσα τα άρματα μάχης Merkava σε αυτήν την εμπόλεμη χώρα. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου εξήγησε στη συνέχεια λίγο αργότερα πως η πλευρά του φοβάται ότι οποιαδήποτε όπλα σταλούν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια του Ιράν.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυτικά αντιαρματικά όπλα βρίσκονται ήδη στα σύνορα του Ισραήλ, τα οποία το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε τότε πως ήταν αποτέλεσμα εγκληματικών ομάδων που τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά. Η Ουκρανική Πρεσβεία στο Ισραήλ καταδίκασε τους οικοδεσπότες της επειδή δεν τους έστειλαν θανατηφόρο εξοπλισμό και υποθέτει ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει μια λεγόμενη "φιλορωσική θέση". Αυτή η πρόκληση πληροφοριών είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί και να επιπλήξει ο Πρέσβης.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Κοέν υπερασπίστηκε τη θέση της χώρας του επιμένοντας πως είναι στην πραγματικότητα φιλοουκρανική, όπως αποδεικνύεται από τις ψήφους του Τελ Αβίβ στον ΟΗΕ, την στρατιωτική συνεργασία με το Κίεβο και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Όπως και να έχει, το Ισραήλ διατηρεί πράγματι στενούς δεσμούς με τη Ρωσία παρά την ουκρανική πίεση, κάτι που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς αυτές οι σχέσεις είναι παρά τις διαφορές τους σχετικά με την εξύμνηση των συνεργατών του Ολοκαυτώματος από το Κίεβο.

Ο Πρόεδρος Πούτιν προκάλεσε διαμάχη στα μέσα Ιουνίου όταν αμφισβήτησε πώς ο Εβραίος ηγέτης της Ουκρανίας θα μπορούσε να τραγουδήσει τους επαίνους των γενοκτονικών αντισημιτών όπως ο Μπαντέρα, μετά τον οποίο ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Ουκρανία υπερασπίστηκε το δικαίωμα του οικοδεσπότη του να θεωρεί τέτοιες προσωπικότητες ως "ήρωες" ακόμα κι αν διαφωνεί. Αυτή η δήλωση με τη σειρά της ώθησε την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα να τον κρίνει αυστηρά για αυτήν την στάση, στην οποία απάντησε ο Ισραηλινός ομόλογός της, ο οποίος είπε πως κανείς δεν μπορεί να δώσει διάλεξη στη χώρα του για το Ολοκαύτωμα.

Αυτό είναι κατανοητό ένα ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη των ρωσο-Ισραηλινών σχέσεων, δεδομένου ότι το Τελ Αβίβ δεν έχει εκμεταλλευτεί τις διαφορές τους ως πρόσχημα για την αποστολή θανατηφόρου εξοπλισμού στο Κίεβο ως εκδίκηση. Αυτό μιλάει για τον πραγματισμό αυτού του Ισραήλ. Όχι μόνο δε θέλει να περιπλέξει τις σχέσεις με τη Ρωσία στη γειτονική Συρία, όπου είχαν μια συμφωνία αποσυμφόρησης από τα τέλη του 2015, αλλά φοβάται επίσης ότι το Ιράν θα αποκτήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ισραηλινά όπλα από την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Πούτιν, του οποίου ο φιλο-Σημιτισμός είναι υπερήφανος από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, όπως αποδεικνύεται από αυτή τη συλλογή αποσπασμάτων από την επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, εκτιμά την στάση του Ισραήλ τόσο πολύ που μόλις έδωσε το πράσινο φως στο άνοιγμα της Πρεσβείας της χώρας του στην Ιερουσαλήμ. Οι στενοί δεσμοί τους, ο πραγματισμός του Ισραήλ και η τελευταία απόφαση της Ρωσίας δυσφημίζουν τις δύο πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας που περιστρέφονται γύρω από την κοινότητα των Alt-Media σχετικά με τις Ρωσο-ισραηλινές σχέσεις.

Ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για να πιστέψουν ότι ο Πρόεδρος Πούτιν μισεί έντονα το Ισραήλ με πάθος και ως εκ τούτου έχει συμμαχήσει κρυφά με το Ιράν για να απελευθερώσει την Παλαιστίνη, έτσι εξηγούν την αποφασιστική αντιτρομοκρατική επέμβαση στη Συρία από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα. Ομοίως, είναι επίσης πεπεισμένοι πως το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πληρεξούσιο κράτος από την Ουκρανία και τη νότια Ρωσία που αποκαλούν "Χαζαρία", το οποίο υποτίθεται ότι κάνει το Ισραήλ και τη Ρωσία υπαρξιακούς εχθρούς.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια σε καμία από αυτές τις φαινομενικά συμπληρωματικές θεωρίες συνωμοσίας, αλλά συνεχίζουν να ζουν στο μυαλό πολλών για λόγους που μόνο οι οπαδοί τους μπορούν να εξηγήσουν εάν αμφισβητηθούν. Παρ ' όλα αυτά, κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα πρέπει τώρα να γνωρίζει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι ρωσο-ισραηλινές σχέσεις είναι πραγματικά αρκετά ισχυρές παρά την τεράστια πίεση που ασκείται από την Ουκρανία, η οποία απέτυχε να διαιρέσει αυτά τα δύο κράτη και να εκμεταλλευτεί τις διαφορές τους για την εξύμνηση των συνεργατών του Ολοκαυτώματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail