Πως ο Ζελένσκι βοήθησε τη Ρωσία να καταστρέψει βασικό στρατιωτικό στόχο στο Ντνεπροπετρόφσκ

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει τη θέση του σταθμού διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτού καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό, έγραψε ο Stephen Bryan, ειδικός των ΗΠΑ και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας και στο Ινστιτούτο Yorktown για τους Asia Times.

«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις του Ζελένσκι. Ως εκ τούτου, η άφιξή του στο Ντνιεπροπετρόφσκ και η συνάντηση με Ουκρανούς στρατηγούς και διοικητές πεδίου, καθώς και με τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, θα μπορούσε να είχε δείξει τη θέση του κέντρου διοίκησης σε αυτήν την περιοχή» είπε ο ειδικός.

Σημείωσε ότι στις 28 Ιουλίου, πριν από την καταστροφή του κέντρου λήψης αποφάσεων, ο Ουκρανός ηγέτης επισκέφτηκε το Ντνεπροπετρόφσκ και απένειμε βραβείο στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και συναντήθηκε επίσης με τον Kirill Budanov και τον Alexander Syrsky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail