"Ο Ζελένσκι πραγματοποιεί «πολωνοποίηση» της Ουκρανίας"

Anna Isakova/TASS
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι πραγματοποιεί «πολωνοποίηση» της Ουκρανίας με την ελπίδα πως αυτό θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία περισσότερο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν στο κανάλι του στο Telegram, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Ο Ζελένσκι πραγματοποιεί μια διαδικασία πολωνοποίησης της χώρας του, ελπίζοντας ότι, σε αντάλλαγμα, τα αφεντικά του θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία για περισσότερο», είπε.

Σε αυτόν τον βαθμό, εγκρίθηκε ένας νόμος που ουσιαστικά εξισώνει τους Πολωνούς με τους Ουκρανούς, παρέχοντάς τους το ίδιο σύνολο δικαιωμάτων - διαμονή χωρίς άδεια, απασχόληση, εκπαίδευση, ιατρικές υπηρεσίες και ακόμη και ορισμένα επιδόματα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Volodin, οι Ουκρανοί εκδιώκονται από τα σπίτια τους στις περιοχές Sumy και Chernigov, που συνορεύουν με τη Ρωσία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να τους αντικαταστήσουν με Πολωνούς μετανάστες, πιστούς στο νεοναζιστικό καθεστώς. Οι Ουκρανοί πολίτες αναγκάζονται επίσης να χρησιμοποιούν την πολωνική γλώσσα αντί για τη ρωσική. Ο ορθόδοξος χριστιανισμός διώκεται, με τους Ουκρανούς να προσηλυτίζονται στον καθολικισμό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δούμας.

"Εν τω μεταξύ, μια στρατιωτική δύναμη 25 χιλιάδων που αποτελείται κυρίως από Πολωνούς και Λιθουανούς ένοπλους στρατιώτες, έτοιμους να καταλάβουν τη Δυτική Ουκρανία, έχει συσταθεί. Οι Πολωνοί θέλουν να πάρουν πίσω αυτό που θεωρούν ιστορικά εδάφη τους - τα ανατολικά σύνορα. Δε χρειάζονται Ουκρανούς πολίτες σε αυτά τα εδάφη", σημείωσε ο Βολοντίν.

Δήλωσε ότι, σύμφωνα με την ιδεολογία της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν στην πρώτη γραμμή (με αυξανόμενες ποσότητες όπλων να αποστέλλονται στην Ουκρανία σε αυτόν τον βαθμό), ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να χάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιούνται οι «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Πολωνίας».

«Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να διεξάγουν τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», κατέληξε ο Βολοντίν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail