Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας φτάνει σε ιστορικό υψηλό

pixabay / juliacasado1
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σημειώνοντας νέο ρεκόρ το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Τράπεζα της Ιταλίας αυτή την εβδομάδα.

Το δημόσιο χρέος έφτασε τα 2,816 τρισεκατομμύρια ευρώ το Μάιο, αφού ξεπέρασε το όριο των 2,800 τρισεκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία. Αντιπροσωπεύει αύξηση 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

«Άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ! Αυτή είναι μια μεγάλη καταστροφή για τη χώρα μας, δεδομένης της συνεχούς αύξησης των επιτοκίων, που οδηγεί σε αύξηση του βάρους του δημόσιου χρέους, που πληρώνουν οι Ιταλοί από τους φόρους τους», δήλωσε ο Massimiliano Dona, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιταλών Καταναλωτών ( UNC).

Το επίπεδο του κρατικού δανεισμού είναι το ισοδύναμο των 47.862 ευρώ ανά πολίτη, ή περίπου 107.500 ευρώ ανά οικογένεια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του UNC.

«Είναι αδύνατο να μειωθούν οι φόροι ενώ το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Πρέπει να αλλάξουμε τη δομή του βοηθώντας νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και αυξάνοντας τους απροσδόκητους φόρους», είπε ο Dona.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail