Βοδινό και κοτόπουλο που καλλιεργούνται στο εργαστήριο θα είναι σύντομα στο τοπικό σας παντοπωλείο…

Θα θέλατε να φάτε μια πλάκα «βόειο κρέας» ή «κοτόπουλο» που έχει «καλλιεργηθεί» τεχνητά μέσα σε μια γιγάντια δεξαμενή γεμάτη με αηδιαστικά goo; Προσωπικά, δεν θα φάω ποτέ κανένα «μοσχάρι» ή «κοτόπουλο» που οι επιστήμονες έχουν μαγειρέψει σε κάποιο εργαστήριο κάπου. Στην πραγματικότητα, θα προτιμούσα να σέρνομαι στην κοιλιά μου για ένα μίλι σε έναν χωματόδρομο γεμάτο με αιχμηρά θραύσματα γυαλιού παρά να φάω μια μπουκιά «κρέας» που καλλιεργείται στο εργαστήριο. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς νιώθετε το ίδιο. Αλλά έρχεται έτσι κι αλλιώς. Στην πραγματικότητα, το CNN αναφέρει πως οι Αμερικανοί θα μπορούν να δοκιμάσουν κοτόπουλο που καλλιεργείται στο εργαστήριο «σύντομα»:

Σύντομα, οι Αμερικανοί θα μπορούν να δοκιμάσουν κοτόπουλο που προέρχεται απευθείας από κύτταρα κοτόπουλου και όχι κοτόπουλο.

Την Τετάρτη, το USDA έδωσε στην Upside Foods and Good Meat το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής και πώλησης των προϊόντων κοτόπουλου που καλλιεργούνται στο εργαστήριο ή καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το USDA κάνει πραγματικά μεγάλη δουλειά για να μας προστατεύει, έτσι δεν είναι;

Μπορώ μόνο να φανταστώ τους νέους κινδύνους που θα επιφέρει αυτό το είδος «κρέατος» στον πληθυσμό μας.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το «κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο», η παρακάτω είναι μια πολύ καλή περίληψη:

Με λίγα λόγια, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο - ή το καλλιεργημένο ή κυτταρικό κρέας - είναι κρέας που αναπτύσσεται από ζωικά κύτταρα και αναπτύσσεται, με τη βοήθεια θρεπτικών συστατικών όπως τα αμινοξέα, σε τεράστιους βιοαντιδραστήρες.

Αυτό συμβαίνει σε μια μονάδα παραγωγής που μοιάζει πολύ με ζυθοποιείο: Όταν το φαντάζεστε, μην σκέφτεστε ανθρώπους με λευκά παλτά και δίχτυα μαλλιών που κοιτάζουν μέσα από μικροσκόπια σε πιάτα Petri, αλλά αντ' αυτού ανθρώπους με λευκά παλτά και δίχτυα μαλλιών που περιφέρονται ανάμεσα σε γιγάντιες δεξαμενές.

Δεν έπρεπε να είναι διαθέσιμο στο κοινό τόσο γρήγορα, αλλά προφανώς κάποιοι είχαν ήδη την ευκαιρία να το δοκιμάσουν σε ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο:

Το Σάββατο, καλλιεργημένη φτερούγα κοτόπουλου θα είναι στο μενού του Bar Crenn, σερβιρισμένη με καμένο τσίλι aioli και γαρνιρισμένη με χόρτα και βρώσιμα λουλούδια. Ο σεφ Dominique Crenn έβγαλε το κρέας από το μενού του εστιατορίου το 2018 «εξαιτίας του αντίκτυπου της εργοστασιακής εκτροφής στα ζώα και στον πλανήτη», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου, αλλά νιώθει άνετα να πουλά καλλιεργημένο κοτόπουλο.

Η Upside Foods διεξήγαγε ένα διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καθορίσει ποιος θα μπορούσε να δοκιμάσει το προϊόν στο Bar Crenn και αυτοί οι νικητές θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα πληρώσει ο καθένας ένα συμβολικό $1 για να δοκιμάσει το κοτόπουλο. Οι νικητές του διαγωνισμού μπορούν επίσης να περιηγηθούν στο Κέντρο Μηχανικής, Παραγωγής και Καινοτομίας της Upside Food.

Μπλιαχ.

Απλά τζάμπα.

Μας λένε πως το "βόειο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο" έρχεται επίσης σύντομα και διαφημίζεται ως μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο κανονικό βόειο κρέας.

Αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το «βόειο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο» είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερο για το περιβάλλον:

Ερευνητές στο UC Davis έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα έγγραφο που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, ανακάλυψαν ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του εναλλακτικού κρέατος φαίνεται να είναι «τάξεις μεγέθους» υψηλότερος από το βόειο κρέας που μπορείτε να αγοράσετε στο παντοπωλείο - ήδη ένα πολύ επιζήμιο για το περιβάλλον τρόφιμο. — τουλάχιστον με βάση τις τρέχουσες μεθόδους παραγωγής.

Εάν επιβεβαιωθεί, η έρευνα θα μπορούσε να είναι καταδικαστική: το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, που θεωρείται από καιρό ως μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση στα προϊόντα κρέατος που δεν περιλαμβάνουν τη σφαγή ζώων, θα μπορούσε να είναι πιο επιβλαβές για το περιβάλλον από τα προϊόντα που προσπαθεί να αντικαταστήσει.

Πόσο ειρωνικό.

Αλλά ανεξάρτητα από το τι δείχνει στην πραγματικότητα η επιστήμη, οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν πρόκειται να τερματίσουν τον αδυσώπητο πόλεμο τους για το κανονικό κρέας σύντομα.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Γεωργίας έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο για τη μείωση της μέγιστης ημερήσιας πρόσληψης κρέατος για τους Γερμανούς σε μόλις 10 γραμμάρια:

Πρόσφατα, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας έκανε μια ακόμη συγκλονιστική δήλωση. Σχεδιάζει να μειώσει την ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν όλοι οι κάτοικοι της Γερμανίας, με στόχο να αλλάξει τη δομή της διατροφής αλλάζοντας τη συνήθεια να τρώει κρέας, ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Υποστήριξε «τη λήψη διατροφής από πράσινα φυτά» και ζήτησε μέγιστη ημερήσια πρόσληψη 10 γραμμαρίων κρέατος κατά κεφαλήν.

Εάν αυτό το σχέδιο εφαρμοστεί, νομίζω πως θα υπάρξουν ταραχές.

Κανείς δε θέλει οι πολιτικοί μας να υπαγορεύουν τι θα είναι και τι όχι στη διατροφή μας.

Αλλά οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας είναι φρικιά του ελέγχου που τους αρέσει να «παίζουν θεό», και το ίδιο ισχύει για πολλούς από τους επιστήμονές μας.

Για παράδειγμα, μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί στην πραγματικότητα να αναπτύξει τεχνητά ανθρώπινα αυγά σε ένα εργαστήριο:

Η σύλληψη προσπαθεί να επιταχύνει, και τελικά να εμπορευματοποιήσει, ένα πεδίο βιοϊατρικής έρευνας γνωστό ως in vitro γαμετογένεση (IVG). «Βασικά, προσπαθούμε να μετατρέψουμε έναν τύπο βλαστοκυττάρων που ονομάζεται επαγόμενο πολυδύναμο βλαστοκύτταρο σε ανθρώπινο ωάριο», λέει ο Krisiloff. «[Αυτό] ανοίγει πραγματικά την πόρτα, αν μπορείτε να δημιουργήσετε αυγά, για να μπορέσετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά που διαφορετικά δεν έχουν επιλογές αυτή την στιγμή».

Η πειραματική τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει γυναίκες που έχασαν τα ωάρια τους λόγω θεραπείας καρκίνου, γυναίκες που δεν μπόρεσαν ποτέ να παράγουν υγιή ωάρια και γυναίκες των οποίων τα ωάρια δεν είναι πλέον βιώσιμα λόγω της ηλικίας τους.

Αυτό είναι τόσο λάθος.

Εάν είναι πραγματικά σε θέση να γονιμοποιήσουν ένα τέτοιο «ανθρώπινο ωάριο», θα ήταν καν άνθρωπος;

Αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι επιστήμονες αναπτύσσουν επίσης «μίνι-ωοθήκες» που θα χρησιμοποιηθούν για την «ανατροφή» των τεχνητών ανθρώπινων ωαρίων που αναπτύσσουν:

Ο Hurtado επιστρέφει γρήγορα τα κύτταρα στη θερμοκοιτίδα και βγάζει ένα ορθογώνιο πιάτο. «Αυτές είναι μερικές από τις μίνι ωοθήκες μας», λέει. «Αυτά είναι λίγων εβδομάδων τώρα».

Οι μίνι ωοθήκες είναι συνδυασμοί κυττάρων που η εταιρεία έχει αναπτύξει για να αναθρέψει αυτά τα αρχέγονα κύτταρα σε ανώριμα ανθρώπινα ωάρια.

Πόσο άρρωστο είναι αυτό;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να γίνουν.

Αλλά οι επιστήμονές μας φαίνεται να έχουν χάσει κάθε περιορισμό στη σημερινή εποχή.

Όπως έχω επανειλημμένα υπενθυμίσει στους αναγνώστες μου, οι επιστήμονες διεξάγουν εξαιρετικά επικίνδυνα και εξαιρετικά παράξενα πειράματα σε μυστικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη.

Τα πράγματα που στην πραγματικότητα μπαίνουν στις ειδήσεις είναι αρκετά ήμερα σε σύγκριση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια.

Κάθε μέρα που περνάει ο κόσμος μας γίνεται λίγο περισσότερο σαν μια κακή ταινία επιστημονικής φαντασίας και στα επόμενα χρόνια θα δούμε πράγματα που θα μας τρομοκρατήσουν όλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail