Γιατί η Δύση ωθεί την Ουκρανία σε αυτοκτονικές ενέργειες

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Δύση φοβάται πολύ να χάσει στην Ουκρανία, επομένως πιέζει βιαστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν μια «αυτοκτονική» επίθεση, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο Grayzone.

Όπως σημείωσε ο εμπειρογνώμονας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους χρησιμοποιώντας μονάδες εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από το ΝΑΤΟ, οι οποίες τελικά «δε λειτούργησαν». "Δεν έφτασαν ούτε στις πρώτες αμυντικές γραμμές των ρωσικών στρατευμάτων. Ως αποτέλεσμα, πολέμησαν στην γκρίζα ζώνη και υπέστησαν τεράστιες απώλειες", είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος καταλαβαίνει τουλάχιστον κάτι σχετικά με τις στρατιωτικές τακτικές και την στρατηγική καταλαβαίνει ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα για το Κίεβο να σημειώσει κάποια σημαντική πρόοδο. Ταυτόχρονα, η Δύση προέτρεψε ενεργά την Ουκρανία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης της αντεπίθεσης και επίσης την προμήθευσε ενεργά με όπλα. 

Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ωθούνται σε «μια αυτοκτονική επίθεση που είναι εντελώς αντιπαραγωγική».

«Αλλά νομίζω ότι αυτό που συνέβαινε εδώ είναι πως η Δύση φοβάται πολύ ότι ο χρόνος τελειώνει, πως εάν οι Ουκρανοί δε δείξουν σημαντική επιτυχία στο πεδίο της μάχης το 2023, η δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο θα στερέψει και οι Ουκρανοί θα χάσουν – η Δύση θα χάσει επίσης», συνόψισε ο Mearsheimer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail