Η ρωσική οικονομία αποδίδει καλύτερα από το αναμενόμενο, λέει ο Πούτιν

RIA Novosti / Alexander Kazakov
Freepen.gr - Οι οικονομικοί δείκτες της Ρωσίας είναι καλύτεροι από το αναμενόμενο, γεγονός που δίνει ελπίδα ότι όλα τα ζητήματα θα επιλυθούν, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

"Έχουμε αποτελέσματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ας πούμε τόσο προσεκτικά, καλύτερα από το αναμενόμενο, καλύτερα από τις προβλέψεις. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι όλα τα θέματα, όπως τα θέσαμε, τουλάχιστον θα επιλυθούν", είπε ο Πούτιν.

Όπως, με τη σειρά του, σημείωσε ο Mishustin, η ρωσική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, παρά τις κυρώσεις, η αύξηση του ΑΕΠ για τους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθε στο 0,6%. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη πως ελλείψει περιστάσεων ανωτέρας βίας, μέχρι το τέλος του έτους, η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας θα πρέπει να είναι πάνω από 2%.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αύξηση των πραγματικών μισθών για τέσσερις μήνες ανήλθε σε 4,2%. "Όσον αφορά από έτος σε έτος, τον Απρίλιο η αύξηση των πραγματικών μισθών είναι 10,4%", τόνισε ο Mishustin.

Πρόσθεσε επίσης πως σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθωρισμός στη Ρωσία σε ετήσια βάση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% και ότι στις αρχές Ιουλίου ήταν 3,4%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail