Ο Μπάιντεν μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε πέντε λεπτά παραχωρώντας εδάφη — Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr -
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να τερματίσει την ουκρανική σύγκρουση σε πέντε λεπτά παραχωρώντας το ουκρανικό έδαφος, αλλά το Κίεβο διαφωνεί.

«Αν μιλάμε για τον τερματισμό του πολέμου σε βάρος της Ουκρανίας, με άλλα λόγια, να μας κάνει να παραδώσουμε τα εδάφη μας, ε, νομίζω, με αυτόν τον τρόπο, ο Μπάιντεν θα μπορούσε να τον είχε τελειώσει ακόμη και σε πέντε λεπτά. Δε θα συμφωνούσαμε», είπε σε συνέντευξή του στο ABC News.

Σχολίασε επίσης τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε να σταματήσει τη μάχη εντός 24 ωρών. Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι ο Τραμπ είχε ήδη αυτή την ευκαιρία όσο ήταν στην εξουσία. "Η μοναδική επιθυμία να τελειώσει ο πόλεμος είναι όμορφη. Αλλά αυτή η επιθυμία θα πρέπει να βασίζεται σε κάποια πραγματική εμπειρία. Λοιπόν, φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη αυτές τις 24 ώρες μια φορά στην εποχή του. Ήμασταν σε πόλεμο, όχι πόλεμο πλήρους κλίμακας, αλλά ήμασταν σε πόλεμο και, όπως υποθέτω, είχε αυτόν τον χρόνο στη διάθεσή του, αλλά πρέπει να είχε κάποιες άλλες προτεραιότητες», επέμεινε ο Ουκρανός ηγέτης.

Τούτου λεχθέντος, ανέφερε ορισμένα "επικίνδυνα μηνύματα" σχετικά με τη μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία "που προέρχονται από συγκεκριμένους πολιτικούς" στις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail