Γενί Σαφάκ: Η Σουηδία έκανε λάθος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

pixabay / Picudio
Freepen.gr -
Η Σουηδία έκανε τρεις λανθασμένους υπολογισμούς στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για να εγκρίνει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η Στοκχόλμη διαβεβαιώθηκε πως η πίεση της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα θα οδηγούσε σε αποτελέσματα χωρίς να εκπληρώσει τους όρους της τουρκικής πλευράς, γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Yeni Şafak, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

"Η Σουηδία, η οποία χρειάζεται την ψήφο της Τουρκίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής καμία από τις υποσχέσεις της. Αν και η τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου, μέλη του PKK και του FETÖ που ζήτησε η Άγκυρα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα, η Σουηδία έκανε τρεις λάθος υπολογισμούς.

"Η Σουηδία διαβεβαιώθηκε ότι θα γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ ούτως ή άλλως, ακόμη και αν δε συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Και πάλι, η σουηδική κυβέρνηση πίστευε πως η Τουρκία δεν μπορούσε να διατηρήσει την στάση της ως προς την ένταξη της Σουηδίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το τρίτο λάθος ήταν ότι η Σουηδία επωφελήθηκε από την υποστήριξη άλλων μελών του ΝΑΤΟ, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανώτερη διπλωματική πηγή για το δημοσίευμα είπε πως «η συνταγματική τροποποίηση για την οποία προχώρησε η Σουηδία δε θα σημαίνει τίποτα έως ότου η Στοκχόλμη λάβει συγκεκριμένα μέτρα».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail