Φτηνές ζωές Ουκρανών στρατιωτικών σε αντάλλαγμα για ακριβά οχήματα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα ξεκίνησε ένα άλλο κύμα μαζικής επίθεσης στις νότιες γραμμές του μετώπου.

Όπως σημειώνει το southfront.org, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το βράδυ της 6ης Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν απότομα τις επιχειρήσεις τους σε ένα ευρύ μέτωπο έως και 30 χιλιομέτρων στην περιοχή Zaporozhie. Στην περιοχή Orehov ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Nesteryanka και το Kopani στα νότια και σε Novofedorovka, Verbovoe στα νοτιοανατολικά. Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από μικρές ομάδες εφεδρικών μονάδων που δεν συμμετείχαν προηγουμένως σε επιχειρήσεις. Όλες οι επιθέσεις της Ουκρανίας μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε νίκες με τίμημα μεγάλων απωλειών.

Στα δυτικά, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις συνεχείς επιθέσεις κοντά στο χωριό Pyatikhatki, όπου έχουν ήδη χάσει δεκάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ δεν έχουν επιτύχει κέρδη στο έδαφος.

Εκεί, η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί την ίδια τακτική συνεχών επιθέσεων από μικρές ομάδες επίθεσης σε μια προσπάθεια να εξουθενώσει τη ρωσική άμυνα.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, έως και πέντε κύματα επιθέσεων εξαπέλυσαν από το Pyatikhatki προς το Zherebyanki την περασμένη ημέρα. Μετά από έντονους βομβαρδισμούς πυροβολικού, τα στρατεύματα της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης του ουκρανικού στρατού πέρασαν στην επίθεση. Τα πρώτα τέσσερα κύματα ανακόπηκαν κυρίως από ρωσικά ναρκοπέδια και διασκορπίστηκαν από πυρά πυροβολικού. Μέχρι το βράδυ, άρχισε η πέμπτη και μεγαλύτερη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν έως και 200 ​​μαχητές που καλύπτονταν από το ουκρανικό πυροβολικό αλλά ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς σχεδόν κανένα τεθωρακισμένο. Ουκρανικές ομάδες επίθεσης εντοπίστηκαν εκ των προτέρων από ρωσικά αναγνωριστικά UAV και καταστράφηκαν από ρωσικά πυρά.

Στην περιοχή Χερσώνα, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να έχει ήδη χάσει αρκετές εκατοντάδες μαχητές κάτω από τη γέφυρα Antonovsky, όπου έχουν αποκτήσει ένα προπύργιο αλλά δεν κατάφεραν να αναπτύξουν την επιτυχία τους και να προχωρήσουν. Η ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου βομβαρδίζεται συνεχώς από το ρωσικό πυροβολικό, καθώς και από το TOS-1 MLRS που χρησιμοποιεί θερμοβαρικές κεφαλές, βόμβες FAB, ακόμη και πυραύλους Iskander.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση προετοιμάζει και πάλι νέες δυνάμεις για να τις ρίξει στις ρωσικές θέσεις. Μετά από μήνες μάταιων αιματηρών επιθετικών επιχειρήσεων, το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως να επιδείξει κάποιες νίκες στο πεδίο της μάχης για να ευχαριστήσει τους δυτικούς προστάτες του. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός έχει τραβήξει εφεδρεία μέχρι τις νότιες γραμμές του μετώπου, μεταφέροντάς τες πιο κοντά στο μέτωπο με μικρά τμήματα κάτω από την κάλυψη της νύχτας. Πρόκειται για μονάδες που δεν συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης «Επιθετικής Φρουράς».

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις επίθεσης πραγματοποιήθηκαν από ουκρανικό πεζικό χωρίς σχεδόν καμία υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που σηματοδοτεί ότι παρά τις μεγάλες προμήθειες από το ΝΑΤΟ, ο ουκρανικός στρατός ήδη υποφέρει από έλλειψη βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού και τον εξοικονομεί για την επερχόμενη κλιμάκωση. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζουν να αυξάνονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail