Η ουκρανική αντεπίθεση καταλήγει σε ρωσική προώθηση

Freepen.gr - Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αντίποινα σε εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε όλη τη χώρα. Πολυάριθμες εκρήξεις σημειώθηκαν και πάλι στην Οδησσό λίγο μετά το χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων σε στόχους στις περιοχές Zaporozhye και Sumy, γράφει το southfront.org.

Με τη σειρά του, το Κίεβο έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Κριμαία. Ένα UAV χτύπησε το χωριό Razdolnoye στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, όπου μια έφηβη σκοτώθηκε στο δρόμο κατά την ανατολή του ηλίου.

Οι ουκρανικές επιθέσεις στη χερσόνησο είναι ασύγκριτες με αντίποινα στις ουκρανικές υποδομές, αλλά το Κίεβο δεν σταματά, χαίρεται για τις νίκες του στους τίτλους των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Το Κίεβο πρέπει να διεκδικήσει τουλάχιστον κάποιες νίκες, ενώ η ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει.

Οι τελευταίες εφεδρείες από τις νέες μηχανοποιημένες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή. Ήδη περίπου τα δύο τρίτα των εφεδρικών δυνάμεων εμπλέκονται σε εχθροπραξίες και οι περισσότερες από αυτές έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Zaporozhye, όπου ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σημειώσει καμία στρατηγική επιτυχία.

Για παράδειγμα, οι ταξιαρχίες 116, 117, 118 ενίσχυσαν την επίθεση στο μέτωπο Zaporozhye. Δυνάμεις της διαφημιζόμενης «Επιθετικής Φρουράς» μάχονται ήδη μαζί. Πρόκειται για εφεδρεία αποσπασμάτων Εθνοφρουράς, Συνοριοφυλάκων και αστυνομικών μονάδων, που δημιουργήθηκε ειδικά για την καλοκαιρινή επίθεση. Μάλιστα και οι 8 ταξιαρχίες της Φρουράς βρίσκονται ήδη στο μέτωπο.

Ειδικότερα, οι ταξιαρχίες «Kara-Dag», «Spartan», «Azov» αναπτύσσονται στην περιοχή του Ραμποτίνο. Από την Τουρκία πήγαν εκεί και οι διαβόητοι ηγέτες του Αζόφ. Αυτή τη φορά, δεν έχουν επιλογή να παραδοθούν όπως έκαναν στη Μαριούπολη.

Παρά τις ενισχύσεις, οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη νίκες. Ομάδες επίθεσης που υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα οχήματα εξακολουθούν να προσπαθούν να σπρώξουν τη ρωσική άμυνα, υποφέροντας μεγάλες απώλειες. Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά. Ενώ ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός καίγεται στις στέπες.

Εν τω μεταξύ, στα βόρεια μέτωπα του Ντονμπάς, η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό είναι ακόμη χειρότερη. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην επίθεση πλησιάζοντας το Kupyansk και καταστρέφοντας ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο Svatovo και το Kremennaya.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές μονάδες προχωρούν σταθερά προς τα εμπρός αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υπερασπιστούν το προπύργιο στο Zarechnoe με πρόσθετες δυνάμεις. Στα βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε βάθος ένα χιλιόμετρο και έως και δύο χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή οχυρώσεων στα απελευθερωμένα εδάφη.

Οι Ουκρανοί δεν περίμεναν τη ρωσική επίθεση και έστειλαν βιαστικά την 41η ταξιαρχία από τις εφεδρείες τους στο Κουπιάνσκ. Σύμφωνα με το μήνυμα, σύντομα θα πρέπει να πάει εκεί και η 44η ταξιαρχία.

Κανένας δυτικός εξοπλισμός και αναγνώριση δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος συνεχίζει να χρησιμοποιεί στρατιωτικούς ως τροφή για κανόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail