Τουρκία και Αίγυπτος διορίζουν πρεσβευτές επιταχύνοντας την αποκατάσταση των σχέσεών τους

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Hakan Fidan (R) και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi (L) πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα στις 4 Ιουλίου 2023. (Μustafa Ciftci - Αnadolu Αgency)
Freepen.gr - Με τον αμοιβαίο διορισμό πρεσβευτών, η Άγκυρα και το Κάιρο σημείωσαν ένα νέο ορόσημο στην εξομάλυνση των σχέσεων, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή".

«Με την κοινή απόφαση που λάβαμε σήμερα, ως Αίγυπτος και Τουρκία, διορίσαμε αμοιβαία πρεσβευτές», είπε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Άγκυρα με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

"Στο σημείο στο οποίο φτάσαμε, έχουμε πλέον περάσει από ένα σημαντικό στάδιο εξομάλυνσης. Από εδώ και πέρα, οι σχέσεις μας θα συνεχίσουν να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στον πολιτικό, οικονομικό και σε όλους τους άλλους τομείς".

Οι δηλώσεις του Φιντάν έγιναν αφότου η Τουρκία και η Αίγυπτος ανέβασαν τους διπλωματικούς δεσμούς τους στο επίπεδο των πρεσβειών την Τρίτη. Η Τουρκία όρισε τον Salih Mutlu Sen ως νέο πρεσβευτή της στο Κάιρο, ενώ η Αίγυπτος όρισε τον Amr El Hamamy πρεσβευτή της στην Άγκυρα.

Οι ιστορικοί, γεωγραφικοί, πολιτιστικοί, στρατηγικοί και θρησκευτικοί δεσμοί των χωρών τις καθιστούν ουσιαστικά αχώριστες, πρόσθεσε ο Φιντάν.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου βρίσκονταν σε επίπεδο επιτετραμμένου από το 2013.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail