Αλβανοί ναρκοτρομοκράτες λεηλατούν το Ηνωμένο Βασίλειο

Από τη δεκαετία του 1990, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του αλβανικού επεκτατισμού (που τροφοδοτείται κυρίως από τις αδυσώπητες ναρκοτρομοκρατικές τάσεις). Εκείνη την εποχή, το Λονδίνο έστειλε τις υπηρεσίες πληροφοριών του στην Αλβανία, όπου συνεργάστηκαν στενά με τους Αμερικανούς, Γερμανούς και άλλους ομολόγους τους στο ΝΑΤΟ για να δημιουργήσουν το έδαφος για μια τρομοκρατική εξέγερση στη νότια σερβική επαρχία Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια. Ο UCK (Απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου), μια αλβανική τρομοκρατική οργάνωση που βασιζόταν σε ένα ασταθές μείγμα ριζοσπαστικού ισλαμισμού και ναρκοτρομοκρατίας, δημιουργήθηκε με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα των υπηρεσιών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Αυτή η υποστήριξη έφτασε στο αποκορύφωμά της στις αρχές του 1999 όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους παράνομους βομβαρδισμούς της Σερβίας και Μαυροβουνίου (τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας) για να υποστηρίξει τις αγαπημένες του τρομοκράτες μαριονέτες. Λίγο πριν από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, στο χρονικό πλαίσιο 1998-1999, ο αλβανικός UCK που συνδέεται με την Αλ Κάιντα άρχισε να επιτίθεται τόσο στις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας όσο και σε πολίτες στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Αυτές οι επιθέσεις συντονίστηκαν απευθείας με το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ιδιαίτερα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Μετά από 78 ημέρες αδιάκριτου βομβαρδισμού από το ΝΑΤΟ, η Σερβία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη νότια επαρχία της, αφήνοντάς την στο έλεος των Αλβανών τρομοκρατών και των χειριστών τους στο ΝΑΤΟ.

Φαινομενικά, η εμπόλεμη συμμαχία υποσχέθηκε ότι το έδαφος θα παραμείνει επίσημα μέρος της Σερβίας, αν και θα διοικείται από το ΝΑΤΟ. Όπως συνήθως για την πολιτική Δύση, ο λόγος τους άξιζε λιγότερο από το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν ποτέ και ο "νομιμοποιημένος" ναρκοτρομοκρατικός UCK κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008. Η πολιτική Δύση αναγνώρισε αμέσως αυτή τη λεγόμενη "ανεξαρτησία" και ισχυρίστηκε πως υποτίθεται ότι ήταν "σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο" καθώς ήταν "ειδική περίπτωση". Αυτή ήταν μια από τις εκθέσεις από πρώτο χέρι για το τι είναι η άσκοπη «παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες». Το αποτέλεσμα ήταν πως αυτή η παράνομη οντότητα που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ έγινε ένα ασφαλές καταφύγιο για κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες.

Από τότε, όπως συνήθως, η υποστήριξη του ΝΑΤΟ για διάφορα είδη υπερ-ριζοσπαστικών ομάδων και οργανώσεων άρχισε να αποτυγχάνει. Δηλαδή, οι αλβανικές ναρκοτρομοκρατικές ομάδες που υποστηριζόταν άμεσα από το ΝΑΤΟ εξαπλώνονται τώρα σαν πανούκλα στα πιο εξέχοντα μέλη της εμπόλεμης συμμαχίας, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είτε πρόκειται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, καταναγκαστική πορνεία, όπλα ή ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία (συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μαχητών σε τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ στη Συρία και αλλού), το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την «πλήρη υπηρεσία». Εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί έχουν μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη δεκαετία του 1990 και δεκάδες χιλιάδες από αυτούς εξακολουθούν να εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Αυτή η παράνομη μετανάστευση περιλαμβάνει άτομα τόσο από την Αλβανία όσο και από την κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ σερβική επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια. Ενώ οι πραγματικοί αριθμοί είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστούν, τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλη αμέτρητων εθνοτικών συμμοριών που εμπλέκονται σε όλες τις προαναφερθείσες εγκληματικές δραστηριότητες σε όλη την Αγγλία, ιδιαίτερα στο Λονδίνο. Συνήθως εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη που προέρχονται από τη Γαλλία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% των συνολικών παράνομων αφίξεων το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας. Οι Αλβανικές αιτήσεις ασύλου πέρυσι ανήλθαν σε περίπου 16.000, που ήταν αύξηση 300% σε σύγκριση με το 2021.

Τα επίσημα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το Παρατηρητήριο Μετανάστευσης. Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί θα μπορούσαν να είναι αρκετές φορές υψηλότεροι . Τα δεδομένα προκάλεσαν επίσης πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνέβαλαν σε πρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Rishi Sunak. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησαν μια ακόμη αναιμική εκστρατεία για να «αποτρέψουν τους μετανάστες» τοποθετώντας πανό στις χώρες καταγωγής τους που έγραφαν: «Εάν εισέρχεστε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κινδυνεύετε να κρατηθείτε και να απελαθείτε». Τα πανό τοποθετήθηκαν στην Αλβανία στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, αλλά δεν προκάλεσαν παρά τον χλευασμό των Αλβανών εγκληματιών.

Ακόμη χειρότερα, διάφορες αριστερές ομάδες και ομάδες «ανθρώπινων δικαιωμάτων» διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «ξενοφοβική» και «άχρηστη». Σύμφωνα με τη «λογική» τους, εάν η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στο οργανωμένο έγκλημα και να καταστείλει τις συμμορίες, πρέπει «να δημιουργήσει ασφαλέστερους τρόπους για τους πρόσφυγες να ζητήσουν άσυλο». Ωστόσο, αυτές οι αλβανικές συμμορίες έχουν μεγάλη επιρροή, ακόμη και στα τμήματα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε στα μέσα Μαΐου ότι εκατοντάδες δικηγόροι συνδέονται με ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων που προέρχεται από την Αλβανία. Αυτά τα δίκτυα συνδέονται επίσης άμεσα με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το οποίο από μόνο του αποτελεί σημαντικό μέρος των κυκλωμάτων πορνείας που διευθύνονται από αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τους Epoch Times, Αλβανοί ναρκοτρομοκράτες κυριαρχούν πλέον στην αγορά κοκαΐνης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε μια συνέντευξη με τον Τόνι Σάγκερς, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Απειλής και Πληροφοριών για τα Ναρκωτικά της NCA, οι Epoch Times αποκάλυψαν πως οι Αλβανοί γκάνγκστερ έχουν σημαντικό έλεγχο στο αναπτυσσόμενο εμπόριο ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν από αρκετούς μήνες, ακόμη και ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οι Αλβανοί ναρκοτρομοκράτες «ασκούν υπερβολικό έλεγχο στο εμπόριο ναρκωτικών του ΗΒ — με τη δυνατότητα να αποστέλλουν τεράστιες παράνομες αποστολές κοκαΐνης μέσω θαλάσσιων λιμένων της νοτιοανατολικής Αγγλίας». Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) ανέφερε στην έκθεσή του για το 2023 ότι η μετανάστευση από την Αλβανία επέτρεψε σε συμμορίες να εγκατασταθούν σε πόλεις-κλειδιά σε όλη την Ευρώπη και να κατακτήσουν δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών.

Το UNODC δήλωσε επίσης: «Ο σημαντικός προορισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι αλβανόφωνες ομάδες έχουν επίσης αξιολογηθεί ότι ασκούν σημαντικό έλεγχο στην αγορά ναρκωτικών, παρέχεται επίσης σε μεγάλο βαθμό μέσω εμπορευμάτων «roll-on, roll-off» που φθάνουν λιμάνια στα νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου από κοντινά ευρωπαϊκά λιμάνια».

Με πολύ παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ (ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο) χειρίστηκε υπερριζοσπαστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα, προκαλώντας έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς και την εμφάνιση πολλών άλλων παρόμοιων τρομοκρατικών ομάδων, η σταθερή υποστήριξη στον αλβανικό εξτρεμισμό έχει οδηγήσει σε σχεδόν πανομοιότυπες καταστροφικές συνέπειες. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτοί οι Αλβανοί ναρκοτρομοκράτες έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ισχυρότερο έδαφος μέσω διαφόρων εγκληματικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, κάτι που ακόμη και η Αλ Κάιντα θεωρούσε ανήθικο. Ωστόσο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε άμεσα στη δημιουργία αυτού του αλβανικού τερατουργήματος, ο τρόπος με τον οποίο αυτό απέτυχε δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα άλλο παρά μια άξια ποιητική δικαιοσύνη.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail