Η Ρωσία αναμένει εξηγήσεις από την Τουρκία για την επιστροφή των διοικητών του Αζόφ στο Κίεβο — Κρεμλίνο

ΕΡΑ-ΕFΕ/MΥΚΟLA ΤΥS
Freepen.gr - Η Ρωσία αναμένει διευκρινίσεις από την Άγκυρα σχετικά με την πρόσφατη παράδοση από την Τουρκία διοικητών του εθνικιστικού τάγματος του Αζόφ (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) στο Κίεβο, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια υπάρχουσα συμφωνία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος Προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, γράφει το tass.com.

«Πράγματι, η επιστροφή των ηγετών του Αζόφ παραβιάζει μια υπάρχουσα συμφωνία και θα συζητήσουμε αυτό το θέμα με την Τουρκία και, στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για αυτό », είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Πεσκόφ σημείωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν ήδη τηλεφωνική συνομιλία για αυτό το θέμα και «υπάρχουν σίγουρα περισσότερες επαφές να ακολουθήσουν και σε άλλα επίπεδα».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι, σε αντίθεση με ορισμένα κράτη από τη λεγόμενη συλλογική Δύση, η Τουρκία διατηρεί διάλογο μαζί μας και τον υποστηρίζει στα υψηλότερα επίπεδα», είπε ο Πεσκόφ. «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους διαύλους για τον διάλογο, πρωτίστως για να εξηγήσουμε την στάση μας και σίγουρα θα λάβουμε υπόψη την τρέχουσα κατάσταση κατά τη σύναψη μελλοντικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail