Αρχίζουμε να βιώνουμε τον αποκαλυπτικό καιρό των Εσχάτων Χρόνων

Pixabay
Έχετε παρατηρήσει ότι χτυπιόμαστε από μια ατελείωτη σειρά έκτακτων καιρικών συνθηκών; Εδώ, στα μέσα του 2023, τα αγροκτήματα στα Μεσοδυτικά καταστρέφονται από μια φαινομενικά ατελείωτη ξηρασία, τεράστιες καταιγίδες σκόνης συμβαίνουν βόρεια ως το Ιλινόις, οι κάτοικοι του Βερμόντ μόλις βίωσαν τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν δει τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια. Τα νοτιοδυτικά ψήνονται από πρωτοφανή ζέστη. Αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού επιμένει ότι αυτό που βλέπουμε είναι «φυσιολογικό», ενώ μια άλλη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού πιστεύει πως μπορούμε να φτιάξουμε τον καιρό αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς και οι δύο ομάδες κάνουν λάθος. Αυτό που αρχίζουμε να βιώνουμε είναι ο αποκαλυπτικός καιρός των εσχάτων, και τα πράγματα μόνο  θα τρελαίνονται τους μήνες και τα χρόνια που είναι μπροστά μας.

Αυτή την στιγμή, το τρομακτικό κύμα καύσωνα που μαστίζει τα νοτιοδυτικά είναι πρωτοσέλιδο σε όλη τη χώρα:

Σε μια ευρεία περιοχή των ΗΠΑ από το Τέξας έως τη Νεβάδα, ένα μεγάλο κύμα καύσωνα που απειλεί να σπάσει ρεκόρ θερμοκρασίας συνέχισε να ψήνει περιοχές του Νότου και των Νοτιοδυτικών την Τετάρτη, στέλνοντας τους ανθρώπους να αγωνίζονται για ανακούφιση και να προσθέτουν σε αυτό που έχει εξελιχθεί σε μια σειρά καιρικών συνθηκών ακραίες τιμές που οι ερευνητές λένε πως ταιριάζουν στο πρότυπο ενός θερμαινόμενου περιβάλλοντος.

Θερμοκρασίες σε τριψήφια επίπεδα αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο από την Καλιφόρνια στο Τέξας έως τη Φλόριντα, με περιοχές της Νεβάδα να προβλέπονται να φτάσουν τους 116 βαθμούς Φαρενάιτ και τις πόλεις στην Αριζόνα να αναμένεται να φτάσουν τους 118 F.

Οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες είναι απειλητικές για τη ζωή και είναι πιθανό ότι αρκετοί άνθρωποι θα πεθάνουν από τη ζέστη τις επόμενες ημέρες.

Στο Phoenix, υπάρχει πιθανότητα η πόλη να δει το σημάδι των 120 βαθμών μόνο για τέταρτη φορά:

«Αν και η τιμή των 120 βαθμών δεν είναι βεβαιότητα για το Phoenix, είναι πιθανό αργά αυτή την εβδομάδα και αυτό το προσεχές Σαββατοκύριακο», προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ο ανώτερος μετεωρολόγος της AccuWeather, Alex Sosnowski για προβλεπόμενες θερμοκρασίες για τη διάσημη άνυδρη πόλη, γνωστή ως Κοιλάδα του Ήλιου της Αριζόνα. .

Η πόλη έχει δει 13 συνεχόμενες ημέρες 110F και πλέον – και τώρα οι ειδικοί του καιρού προειδοποιούν πως η πόλη μπορεί σύντομα να αμφισβητήσει το ρεκόρ όλων των εποχών των 18 ημερών.

Το υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών στο Φοίνιξ είναι 122 βαθμοί.

Υπάρχει περίπτωση να σπάσει το ρεκόρ.

Αλλά ακόμα και τώρα, η ζέστη είναι τόσο έντονη που στην πραγματικότητα λιώνει πίσσα στις στέγες ορισμένων σπιτιών:

«Πόσο κακός είναι ο καύσωνας του Φοίνιξ; Η πίσσα λιώνει από τη νέα στέγη στο σπίτι μας», μοιράστηκε η Astrid Galvan σε μια ανάρτηση.

Στο TikTok, ένας ξεκαρδιστικός κάτοικος μοιράστηκε ένα βίντεο με τον εαυτό του να τηγανίζει ένα αυγό σε μια σχάρα που δεν ήταν συνδεδεμένη στην πρίζα, αλλά ζεσταινόταν από τον ήλιο.

«Πρέπει να αγαπώ τα καλοκαίρια Αζ», έγραψε ο δημιουργός του βίντεο.

Αυτό είναι καυτό!

Δυστυχώς, οι συνθήκες θα είναι έτσι για λίγο.

Αυτές οι καταπιεστικές θερμοκρασίες προκαλούνται από ένα «θόλο θερμότητας» που «τώρα πρόκειται να επιμείνει για μεγάλο μέρος του μήνα»:

Μια εκτεταμένη περιοχή υψηλής πίεσης που βρίσκεται επί του παρόντος ακριβώς πάνω από τις Τέσσερις Γωνίες είναι υπεύθυνη για τις καυτές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι ασυνήθιστες ακόμα και για την περιβόητη καυτή έκταση.

Γνωστό ως «θόλος θερμότητας» για τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο πρόκειται τώρα να επιμείνει κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στην Αριζόνα, τη Νεβάδα και την Καλιφόρνια.

Και φυσικά αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο ενός ιστορικού παγκόσμιου καύσωνα.

Στην πραγματικότητα, μας λένε ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος «τουλάχιστον από το 1850»:

Ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος παγκοσμίως από τουλάχιστον το 1850, όταν ξεκίνησε η τήρηση αρχείων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Berkeley Earth, ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού που εστιάζει στην ανάλυση δεδομένων για το κλίμα. Η έκθεση διαπίστωσε πως ο Ιούνιος του 2023 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί πέρυσι, με «μεγάλο περιθώριο», βάζοντας τον πλανήτη σε τροχιά για ένα από τα θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί - αν όχι το θερμότερο.

Εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία των ωκεανών συνεχίζει επίσης να αυξάνεται.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, ορισμένες περιοχές στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα «θερμοκρασίες νερού που μοιάζουν με υδρομασάζ»:

Σημαντήρες στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα μέτρησαν θερμοκρασίες νερού που μοιάζουν με υδρομασάζ κοντά στους 97 βαθμούς Φαρενάιτ τη Δευτέρα στον ρηχό, επιρρεπή στη ζέστη κόλπο της Φλόριντα μεταξύ του νότιου άκρου της Φλόριντα και του Κις. Οι πιο οικολογικά ζωτικοί και εκτεταμένοι κοραλλιογενείς ύφαλοι βρίσκονται ανατολικά και νότια των Florida Keys, αλλά οι μετρήσεις της σημαδούρας δείχνουν πόσο ακραία ήταν η ζέστη στη Φλόριντα τόσο ασυνήθιστα νωρίς το καλοκαίρι.

Οι θερμοκρασίες των ωκεανών γύρω από τη Φλόριντα συνήθως γίνονται πιο ζεστές καθώς προχωρά το καλοκαίρι και φτάνουν στο αποκορύφωμά τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου έως τον Σεπτέμβριο, είπε ο Manzello, πράγμα που σημαίνει πως οι θερμοκρασίες των ωκεανών θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω.

Εάν οι θερμοκρασίες των ωκεανών παραμείνουν τόσο υψηλές, θα εντείνουν σημαντικά τυχόν μεγάλες καταιγίδες που θα εμφανιστούν αργότερα φέτος.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί η Farmers Insurance αποφάσισε ξαφνικά να αποσυρθεί εντελώς από την πολιτεία της Φλόριντα:

Η Farmers Insurance θα σταματήσει να προσφέρει τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά της στη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων κατοικίας, αυτοκινήτου και κάλυψης ομπρέλα, σε μια αλλαγή που θα αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να αλλάξουν τον ασφαλιστικό τους πάροχο.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφασή της να φύγει από τη Φλόριντα ήταν μια επιχειρηματική απόφαση απαραίτητη για τη διαχείριση της έκθεσής της σε κινδύνους στην επιρρεπή σε τυφώνες πολιτεία. Η Farmers εξυπηρετεί 100.000 πελάτες στη Φλόριντα, αλλά είπε ότι δεν θα έχει καμία επίδραση στους πελάτες που χρησιμοποιούν τις θυγατρικές της Farmers, όπως η Foremost Signature και η Bristol West.

Γιατί λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά;

Λοιπόν, όποτε υπάρχει πολλή ηλιακή δραστηριότητα, οι θερμοκρασίες τείνουν να αυξάνονται και αυτή τη στιγμή η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων έχει εκτοξευτεί σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα.

Μαγειρόμαστε λοιπόν από πάνω, μαγειρευόμαστε και από κάτω.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο, συζήτησα μερικά από τα πολύ ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν στους βυθούς των ωκεανών μας. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα «ένα εκτεταμένο πεδίο υδροθερμικών αεραγωγών» στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού που απελευθερώνουν υλικό «αρκετά ζεστό για να λιώσει τον μόλυβδο»:

Στις 12 Μαρτίου, μια ομάδα επιστημόνων συγκεντρώθηκε στην αίθουσα ελέγχου του RV Falkor (και), ενός ωκεανογραφικού ερευνητικού σκάφους που λειτουργεί από το Schmidt Ocean Institute. Παρακολούθησαν την οθόνη ενός υποβρύχιου drone με κάμερα ή ROV, καθώς εξερευνούσε τη βαθιά θάλασσα 2.000 μέτρα (6.600 πόδια) κάτω από το πλοίο. Όταν η οθόνη έδειξε ένα λοφίο μαύρου καπνού, οι επιστήμονες επευφημούσαν.

Το βίντεο έδειξε ένα εκτεταμένο πεδίο υδροθερμικών αεραγωγών - ρωγμές στον πυθμένα της θάλασσας όπου το θαλασσινό νερό αναμιγνύεται με το μάγμα - στο ηφαίστειο Puy des Folles στην κορυφογραμμή του Μεσοατλαντικού. Μερικοί από τους αεραγωγούς, γνωστοί ως «μαύροι καπνιστές», είχαν σχηματίσει ψηλές «καμινάδες» αποθεμάτων θειούχου σιδήρου που ανέβλυζαν σκοτεινά, θειούχα νέφη με θερμοκρασίες έως περίπου 340° Κελσίου (644° Φαρενάιτ), αρκετά θερμές για να λιώσουν το μόλυβδο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και ετών, ο πλανήτης μας θα γίνει ακόμα πιο ασταθής, και αυτό συμβαίνει επειδή πραγματικά ζούμε στους έσχατους καιρούς.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δε θέλουν να ακούσουν την αλήθεια.

Οι περισσότεροι απλώς υποθέτουν πως οι πολιτικοί έχουν τα πάντα υπό έλεγχο.

Αλλά δεν τα έχουν.

Αυτό που μας συμβαίνει είναι έξω από τον έλεγχό μας και οι «πόνοι γέννησης» που βιώνουμε θα γίνουν πιο έντονοι τις επόμενες μέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail