Μόσχα: Ο στρατός των ΗΠΑ προσπάθησε να κάνει φαρμακευτικά πειράματα σε Αφρικανούς

Freepen.gr -
Το Πεντάγωνο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα βιοεργαστήριά του στην Αφρική για να δοκιμάσει μη καταγεγραμμένα φάρμακα σε τοπικούς πληθυσμούς για χάρη της «big pharma», ανέφερε το Tass στις 19 Ιουλίου, με βάση έγγραφα που βρέθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας της Ρωσίας, Αντιστράτηγο Igor Kirillov, έγγραφα που βρέθηκαν από τον ρωσικό στρατό σε βιοεργαστήριο των ΗΠΑ στην Ουκρανία δείχνουν ότι το Πεντάγωνο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τον αμερικανικό στρατό για να δοκιμάσει μη καταχωρημένα ιατρικά φάρμακα στον τοπικό πληθυσμό σε αφρικανικές χώρες. Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν βιοεργαστήρια και υπηρεσίες διευκόλυνσης, όπως η Metabiota, η οποία έχει δεσμούς με τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Τα αποτελέσματα θα παρέχονται στη συνέχεια στις ρυθμιστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ «προς το συμφέρον της λεγόμενης big pharma».

"Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τους δεσμούς της εταιρείας με τον γιο του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, και κυβερνητικών οργανισμών. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Metabiota παραδέχονται ότι, στην πραγματικότητα, δημιουργούν δεσμούς για να εξασφαλίσουν το Πεντάγωνο και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες που εργάζονται στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Kirillov.

Είπε επίσης ότι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ουκρανίας και άλλοι εργολάβοι του Πενταγώνου συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις δραστηριότητες.

"Λάβετε υπόψη την εμπορική προσφορά της Metabiota με την ένδειξη "εμπιστευτική", η οποία βρέθηκε ανάμεσα σε έγγραφα σε ένα από τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία. Η προσφορά απευθύνεται στο Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και αφορά την εκπαίδευση ειδικών σε μολυσματικές ασθένειες στην Κένυα και την Ουγκάντα», σημείωσε ο στρατηγός Κιρίλοφ.

«Το έγγραφο καταδεικνύει ότι η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συμμετείχαν στη μελέτη παθογόνων παραγόντων σε αφρικανικές χώρες, ενώ η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και ορισμένες δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων ώστε να μοιάζουν με «ανθρωπιστική συνεργασία»», είπε σε μια ενημέρωση σχετικά με την ανάλυση εγγράφων που αφορούν τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Kirillov, η Ρωσία βρήκε στοιχεία που δείχνουν ότι η Metabiota, στην οποία ο Χάντερ Μπάιντεν είναι βασικός επενδυτής, είχε συμμετάσχει στη μελέτη του ιού της γρίπης των πτηνών H7N9 και είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εφαρμογή του Predict, ενός χρηματοδοτούμενου από την USAID έργο που ισχυριζόταν ότι μελετούσε τους τύπους του κορωνοϊού σε νυχτερίδες και άλλα ζώα για να προβλέψει μια πιθανή μελλοντική πανδημία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail