Ουκρανικό μέτωπο: Ούτε πίσω, ούτε εμπρός

Στις 4 Ιουλίου σηματοδοτήθηκε η επέτειος ενός μήνα από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης. Η κύρια κατεύθυνση των ουκρανικών επιθέσεων είναι το μέτωπο του Zaporozhye και το νότιο Donbass. Σε έναν μήνα αιματηρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο 8 χωριών στη ρωσική πρώτη γραμμή.

Στην περιοχή Velikaya Novoselka, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες επίθεσης σε μικρές ομάδες κατά μήκος της γραμμής Priyutnoye - Staromayorskoye. Οι ρωσικές μονάδες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκρατήσουν τον εχθρό, εξολοθρεύοντας καθημερινά δεκάδες Ουκρανούς στρατιώτες.

Την παραμονή της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να σφηνώσει τη ρωσική άμυνα περίπου 300 μέτρα βόρεια του Rabotino στην περιοχή Orekhov. Κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων, μετά την οποία ακολούθησε έντονη σκοπευτική μάχη στα χαρακώματα. Αφού μέρος των ρωσικών χαρακωμάτων στο χωράφι κοντά στο χωριό καταλήφθηκαν από τις ομάδες εφόδου της 65ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, βομβαρδίστηκαν έντονα από το ρωσικό πυροβολικό. Μετά την ανασύνταξη, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση, ανακαταλαμβάνοντας τις περισσότερες από τις χαμένες θέσεις.

Από το πρωί της 3ης Ιουλίου, το χωριό Rabotino στην περιοχή Zaporozhye παραμένει υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης ότι απέκρουσε μια ουκρανική επίθεση από δυνάμεις μέχρι μια διμοιρία σε δύναμη βόρεια του Νικόλσκι. Ρωσικά πυρά ελεύθερου σκοπευτή εξουδετέρωσαν μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης στην περιοχή της Ραβνόπολης.

Στην περιοχή Kherson συνεχίζονται οι μάχες στην παράκτια ζώνη κοντά στη γέφυρα Antonovsky. Οι ρωσικές μονάδες δεν έχουν ακόμη καθαρίσει την περιοχή η οποία περιπλέκεται από τους έντονους βομβαρδισμούς από το ουκρανικό πυροβολικό από την απέναντι όχθη του Δνείπερου.

Πιο επιτυχημένη είναι η προέλαση των ουκρανικών μονάδων στην περιοχή Artemovsk, όπου σχεδόν έφτασαν στην Kleshcheyevka και στην Berkhovka. Ωστόσο, μετά από παρατεταμένες μάχες, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε ούτε να αποκόψει το ρωσικό οχυρό στην περιοχή Zheleznyanskoe — Dubovo-Vasilevka, ούτε να προχωρήσει στο Soledar από τα βόρεια.

Στις 2 Ιουλίου, οι ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας και να φτάσουν στα περίχωρα της Berkhovka που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Bakhmut. Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις και ανέκτησαν τον έλεγχο των χαμένων θέσεων.

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στη νότια πλευρά του Μπαχμούτ. Οι προσπάθειες των ουκρανικών ομάδων επίθεσης να καταλάβουν οχυρά και υψώματα κοντά στο Kleshcheyevka και το Kurdyumovka ματαιώνονται από ρωσικά πυρά μικρών όπλων και πυροβολικού.

Εν μέσω των επιθετικών επιχειρήσεων των ουκρανικών δυνάμεων, ο ρωσικός στρατός κατάφερε τελικά να περάσει στην ενεργό άμυνα, πραγματοποιώντας επιτυχημένες τοπικές αντεπιθέσεις σε διάφορες γραμμές του μετώπου. Μαζικά πλήγματα πυροβολικού και αεροπορίας σφυροκοπούν τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που προχωρούν, οι ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν στις πίσω γραμμές των Ουκρανών και τώρα το ρωσικό πεζικό απομακρύνει τον εχθρό με αντεπιθέσεις, ειδικά στα νότια μέτωπα.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail