Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει αρνηθεί την προεδρία του ΝΑΤΟ

Τώρα, οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν ένα νέο επαναστάτη στο στρατόπεδό τους

Ο αγώνας για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε και στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν νικητές. Ο νυν αρχηγός, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συνεχίσει στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο, δίνοντας τέλος στη συζήτηση για τον επόμενο αρχηγό. 

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com /  Παρουσίαση Freepen.gr

Πολλά ονόματα εξετάστηκαν για το ρόλο, όπως η Ursula Von Der Leyen, η Kaja Kallas, ακόμη και η Kαναδή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chrystia Freeland. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να γίνει ο επόμενος αρχηγός του ΝΑΤΟ. Έτσι, προς το παρόν, ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραμένει επικεφαλής.

Ωστόσο, ένα όνομα εξαφανίστηκε από τη λίστα των υποψηφίων: ο Μπεν Γουάλας, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι βουλευτής των Wyre και Preston North από το 2010 και είχε σημαντικούς ρόλους στην κυβέρνηση, ασχολούμενος με την άμυνα και την ασφάλεια.

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, από τον Ιούλιο του 2019 έως το Σεπτέμβριο του 2021, ο Wallace υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας, επιβλέποντας τις ένοπλες δυνάμεις και τα θέματα εθνικής άμυνας.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, απέκτησε τεράστια σημασία στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά όταν δύο Πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν διαδοχικά. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι της Ουκρανίας.

Ο νέος επαναστάτης του ΝΑΤΟ

Ο Γουάλας ήταν επίσης από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που έδωσε θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία. Ωστόσο. ήταν επίσης ένας από τους πρώτους που προειδοποίησε να μην προκληθεί η Ρωσία. Ήθελε η Ουκρανία να εκτιμήσει τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ο Ζελένσκι τον κορόιδευε.

Ο Γουάλας ήθελε απεγνωσμένα τη δουλειά στο ΝΑΤΟ, αλλά τον απέρριψαν και τώρα είναι θυμωμένος με το ΝΑΤΟ. Επίσης, η συμπεριφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο αλλάζει. Τώρα, είναι πλήρως κατά του ΝΑΤΟ. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Wallace έκανε κάτι ασυνήθιστο: παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε να επικρίνει τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας και τις επιλογές του Μπάιντεν στο ΝΑΤΟ.

Ο Ben Wallace, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε μια δίκαιη ερώτηση. Αναρωτήθηκε γιατί ο στενότερος σύμμαχός του δεν τον στήριξε όταν ήθελε να ηγηθεί του ΝΑΤΟ. «Γιατί δεν υποστηρίζετε τον στενότερο σύμμαχό σας όταν προτείνουν έναν υποψήφιο; Νομίζω πως είναι μια δίκαιη ερώτηση», είχε πει ο Wallace στους Times σε μια συνέντευξη που εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ.

Πολιτική της Ουκρανίας για τα σταυροδρόμια

Ανακοινώνει την παραίτησή του από το υπουργικό συμβούλιο. Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας τόνισε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτιμούσε έναν πρώην πρωθυπουργό ή πρόεδρο για να είναι ο γενικός γραμματέας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσφορά του μπλοκαρίστηκε από την Ουάσιγκτον.

«Νομίζω πως οι Αμερικανοί ήθελαν πιθανώς έναν αρχηγό κράτους, αν έχω μια θεωρία, νομίζω ότι σκέφτηκαν, 31 μέλη, αυτό που θέλουν είναι ένας πρώην πρωθυπουργός ή πρόεδρος», πρόσθεσε.

Όχι μόνο αυτό, ο κ. Wallace αποκάλυψε επίσης ότι η Ουκρανία έχει γίνει δυστυχώς πεδίο δοκιμών για μάχες και επεσήμανε τις αδυναμίες της δυτικής πολιτικής έναντι της Ουκρανίας.

Ο Wallace ανέφερε επίσης πώς τα όπλα που παρείχαν στο Κίεβο οι σύμμαχοί του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αλλαγές. Επιπλέον, προειδοποίησε επίσης πως δε θα ήταν συνετό η Δύση να παραβλέψει αυτά τα μαθήματα και να μην τα εφαρμόσει στον στρατό της.

Ο Γουάλας ήταν μεγάλος θαυμαστής της Ουκρανίας και πάντα την υποστήριζε στον αγώνα της ενάντια στη Ρωσία. Πίστευε ότι η Ουκρανία θα κέρδιζε τη σύγκρουση. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα και φαίνεται πως ο Γουάλας έχει σταματήσει να υποστηρίζει τους δυτικούς φίλους του.

Φαίνεται να είναι έξω για εκδίκηση επειδή δεν πήρε την κορυφαία θέση του ΝΑΤΟ και είναι αναστατωμένος γι 'αυτό. Αυτή την στιγμή αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες για τον πόλεμο αντί να βοηθά την Ουκρανία. Δυστυχώς, αποφάσισαν να τον αφήσουν να φύγει επειδή η πολιτική του ΝΑΤΟ ήταν πιο σημαντική.

Είναι μια περίπλοκη κατάσταση που δείχνει πώς η πολιτική μπορεί περιστασιακά να ξεφεύγει από τον έλεγχο και να προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail