Μπάστακας στη Συρία: Ο Ερντογάν είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα που "πολεμούν την τρομοκρατία" δε θα αποσυρθούν

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις προοπτικές αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, προϋπόθεση που έθεσε η Δαμασκός για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, λέγοντας πως τα στρατεύματα πολεμούν την τρομοκρατία στην περιοχή, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του BBC.

Ο Ερντογάν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα εν όψει τριήμερης επίσκεψης στις χώρες του Κόλπου, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά δεν χαιρετίζει τον όρο του για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία.

«Δυστυχώς, [ο Άσαντ] θέλει η Τουρκία να φύγει από τη βόρεια Συρία. Αυτό είναι αδύνατο γιατί εκεί πολεμάμε την τρομοκρατία», είπε ο Ερντογάν.

Ο Άσαντ είπε το Μάρτιο μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιδιώκει να επιδιορθώσει τους δεσμούς μεταξύ Ερντογάν και Άσαντ που διακόπηκαν μετά την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, πως θα συναντηθεί με τον Ερντογάν μόνο εάν η Τουρκία αποσύρει τα στρατεύματά της από τη βόρεια Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail