Η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ αντιδρά στη στρατιωτική βοήθεια της Ταϊβάν

pixabay / glaborde7
Freepen.gr - Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να προκαλούν εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν, δήλωσε ο Λιου Πενγκιού, εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τηρούν την αρχή της μίας Κίνας και τα τρία κοινά ανακοινωθέντα Κίνας-ΗΠΑ και να σταματήσουν να πωλούν όπλα στην Ταϊβάν, να σταματήσουν να δημιουργούν νέους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένταση στα στενά της Ταϊβάν και να σταματήσουν να απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν », είπε ο Πενγκιού στο RIA Novosti.

Τόνισε ότι η Κίνα είναι κατά των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταϊβάν και της πώλησης όπλων στο νησί.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισαν τη χορήγηση αμυντικής βοήθειας στην Ταϊβάν για 345 εκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail