Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στρατολογούν μισθοφόρους στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις

Freepen.gr - Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές στη Συρία αποκάλυψαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ηγούνται εντατικών προσπαθειών σε περιοχές που ελέγχονται από μαχητές για την στρατολόγηση μισθοφόρων για μάχη μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις, γράφει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Συριακές πηγές που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αναφέρουν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στη Συρία στρατολογούν ενεργά άτομα που είναι πρόθυμα να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αυτές οι πηγές αναφέρουν ότι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ βρίσκονται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους κουρδικών φατριών και πρεσβύτερους από διάφορες συριακές φυλές σχετικά με αυτό το θέμα.

Στρατιωτική-διπλωματική πηγή στη Δαμασκό, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Novosti, δήλωσε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία αποδεικνύεται ανεπιτυχής για την αμερικανική κυβέρνηση.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι γίνονται πρόσθετες προσπάθειες για την στρατολόγηση περισσότερων μαχητικών για τον ουκρανικό στρατό.

Επιπλέον, η πηγή αποκάλυψε ότι Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματικοί των πληροφοριών πραγματοποιούν τακτικές κοινές διαβουλεύσεις στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αντιμετώπισης της ρωσικής παρουσίας στη Συρία. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έχει ληφθεί απόφαση να διπλασιαστεί ο αριθμός των τρομοκρατικών δομών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή, Ουκρανοί εμπειρογνώμονες που εκπαιδεύονται σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ παρέχουν επί του παρόντος εκπαίδευση σε στρατολογημένους μαχητές που θα σταλούν στην Ουκρανία σε μεταγενέστερο στάδιο. Η πηγή τόνισε πως στον πρόξενο της Ουκρανίας στην Κουρδική Αυτόνομη Περιοχή στο Ιράκ συνήθως ανατίθεται το καθήκον της στρατολόγησης μαχητών και της διευκόλυνσης της μεταφοράς τους στη Συρία.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και των ένοπλων φατριών από αραβικές φυλές στην Αλ-Χασάκα και τη Ράκα στη Συρία έχουν ενταθεί. Αυτές οι συναντήσεις στοχεύουν στο συντονισμό των προσπαθειών με τους μαχητές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη φύση αυτού του κινήματος και την πιθανή αναζωπύρωση των εντάσεων κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail