Ο μύθος του ουκρανικού αδιεξόδου

Πολλοί ηγέτες στη Δύση προωθούν τώρα το θέμα της προπαγάνδας ενός αναπόφευκτου αδιεξόδου στον πόλεμο της Ουκρανίας. Με άλλα λόγια, η Ουκρανία θα πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι να σταματήσει. Λοιπόν, αυτή είναι η απατηλή ελπίδα. Μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό. Διαβάστε αυτούς τους πρόσφατους τίτλους:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Αμερική πρέπει να σχεδιάσει ένα αδιέξοδο στην Ουκρανία (New York Magazine)

Η Ουκρανία προσπαθεί να τερματίσει το αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης σε αυτό που μπορεί να είναι… (AP News)

Γνώμη | Η Ουκρανία πρέπει να αδράξει την ευκαιρία από τη Βάγκνερ… (The Washington Post)

Εκεχειρία ή αιματηρό αδιέξοδο; Όλα οδηγούν την άνοιξη της Ουκρανίας… (The Guardian)

Σε ποιον πλανήτη κατοικούν αυτοί οι άνθρωποι; Ένα αδιέξοδο σημαίνει ότι κάθε πλευρά —δηλαδή, η Ουκρανία και η Ρωσία— ταιριάζουν εξίσου και δεν απολαμβάνουν κανένα τακτικό ή στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της άλλης. Αυτό απλώς δε συμβαίνει με την «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θυμάστε πώς η Ρωσία τελείωσε από πυραύλους; Δυτικές δεξαμενές σκέψης και ειδικοί επαναλαμβάνουν αυτό το μάντρα από τον Απρίλιο του 2022. Αλλά η κατάσταση άλλαξε:

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών), η ανελέητη εκστρατεία χτυπημάτων της Ρωσίας το 2023 κατέστησε ένα πράγμα πολύ σαφές - η ιδέα ότι η Ρωσία θα εξαντλήσει τελικά την προμήθεια πυραύλων της δεν είναι ρεαλιστική. Παρά τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών, είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να συνεχίσει να κατασκευάζει ή να αποκτήσει τις απαραίτητες δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας για να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην Ουκρανία https://t.me/Zornkrieger/40193

Η Ρωσία έχει επίσης τεράστιο πλεονέκτημα σε τανκς, πυροβολικό, βλήματα πυροβολικού, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα οχήματα, κινητό πυροβολικό, ηλεκτρονικό πόλεμο, πλοία, πυραύλους κρουζ και υπερηχητικούς πυραύλους. Ω, ναι, σχεδόν ξεχάστηκε - η Ρωσία έχει επίσης τουλάχιστον δέκα προς ένα πλεονέκτημα σε ανθρώπινο δυναμικό σε σύγκριση με την Ουκρανία.

Δεν είναι μόνο αυτό. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας για την εκπαίδευση νέων νεοσυλλέκτων είναι άθικτες και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, στρατολογεί αναγκαστικά νέα «στρατεύματα» και στέλνονται σε άλλες χώρες και υποβάλλονται σε συντομευμένα προγράμματα εκπαίδευσης. Η οικονομία της Ρωσίας είναι ισχυρή και η βιομηχανική της βάση είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εκτός από της Κίνας. Με άλλα λόγια, η Ρωσία μπορεί να παράγει ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσει τις πολεμικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία, αντίθετα, εξαρτάται πλήρως από το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ. Χωρίς τα δυτικά χρήματα και τη συνεχή προμήθεια όπλων, η Ουκρανία δεν μπορεί να διατηρήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Πώς είναι αυτό ένα αδιέξοδο;

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Καπετάνιο Σμιθ του Τιτανικού, αφού χτυπήθηκε από το παγόβουνο. Προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή ένα πλοίο που βυθίζεται, αλλά η δομική ζημιά είναι πολύ σοβαρή. Η απόγνωση επικρατεί και υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις πως η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κατασκευάσει ένα πυρηνικό επεισόδιο στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye που ελπίζει ότι θα δημιουργήσει μια βάση για την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ και θα φέρει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη μάχη:

Ειδικό αεροσκάφος WC-135R Constant Phoenix της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναπτύχθηκε στις 30 Ιουνίου στην αεροπορική βάση των Χανίων στην Κρήτη. Από αυτή τη βάση πετούν τα UAV αναγνώρισης RQ-4B Global Hawk και τα αεροσκάφη RC-135W Rivet Joint προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το WC-135R έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη ραδιενεργή ακτινοβολία και τον έλεγχο των πυρηνικών δοκιμών.

Η πιο σπάνια επίσκεψη ενός ειδικού συμβουλίου μπορεί να συνδέεται με την προετοιμασία μιας πυρηνικής καταστροφής από το Κίεβο στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.

Αν και δεν απορρίπτω την ουκρανική απειλή για πυρηνική καταστροφή, πιστεύω ότι η Ρωσία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει την άμυνα στο Zaprorozhye. Η επικείμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (12 και 13 Ιουλίου) θα είναι μοχθηρή. Η Πολωνία συνεχίζει να κυριεύει τη Γερμανία για την καταβολή αποζημιώσεων. Η Γαλλία καίγεται και η πολιτική αναταραχή δημιουργείται. Και η Τουρκία είναι έξαλλη με τη Σουηδία για την πρόσφατη βεβήλωση του Κορανίου, ενώ η σουηδική αστυνομία παρέμενε και δεν έκανε τίποτα. Το ΝΑΤΟ απέχει πολύ από το να είναι ενωμένο και δεν υπάρχουν στοιχεία για μια αυξανόμενη συναίνεση για την παροχή περισσότερων χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία. Η Ουγγαρία, για παράδειγμα, ζητά να σταματήσει η αποστολή οτιδήποτε άλλου στην Ουκρανία.


Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βάζει φρένο στην κρίσιμη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία, προσφέροντας συμπάθεια για τον γείτονά του, αλλά τίποτα περισσότερο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο Bloomberg στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η στρατιωτική προσπάθεια της Ουκρανίας είναι καταδικασμένη και η αποστολή περαιτέρω βοήθειας θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερους θανάτους.

«Συναισθηματικά είναι τραγικό, όλη μας η καρδιά είναι με τους Ουκρανούς», είπε ο Όρμπαν, 59 ετών, στον αρχισυντάκτη του Bloomberg Τζον Μίκλεθγουέιτ την Τρίτη. «Αλλά μιλάω ως πολιτικός που πρέπει να σώσει ζωές».

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Δε βλέπω εύλογη περίπτωση αδιεξόδου. Αλλά μια ουκρανική καταστροφή είναι πιο πιθανή έκβαση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail