Η Ζαχάροβα βλέπει παγκόσμιους κινδύνους στα σχέδια για τρομοκρατική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ζαπορόζιε

Sergey Fadeichev/TASS
Freepen.gr - Η Ουκρανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye (ZNPP), με πιθανές συνέπειες να επηρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο Sputnik την Τετάρτη.

«Ο [Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ] Ζελένσκι πρόκειται να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε», είπε η διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Μεγάλη Βρετανία το βλέπουν ως κίνδυνο. «Εν τω μεταξύ, καμία γωνιά του πλανήτη δε θα μείνει ανεπηρέαστη, γιατί υπάρχουν πράγματα όπως η ατμόσφαιρα, ο παγκόσμιος ωκεανός και η γεωργία», τόνισε η Ζαχάροβα.

"Αν συμβεί κάτι, όλα θα επηρεαστούν - ο αέρας, το νερό και τα τρόφιμα. Και ο Ζελένσκι επιδιώκει ξεκάθαρα να χρησιμοποιήσει αυτόν τον παράγοντα για τους εξτρεμιστικούς τρομοκρατικούς σκοπούς του", τόνισε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail