Η Πολωνία δήλωσε πως θα υποστηρίξει το Κίεβο μόνο σε ό,τι είναι επωφελές για τη Βαρσοβία

pixabay / studioyayo
Freepen.gr - Η Πολωνία θα υποστηρίξει το Κίεβο μόνο σε ό,τι είναι επωφελές για τη Βαρσοβία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Έτσι σχολίασε τη δήλωση του ουκρανού πρωθυπουργού Ντένις Σμίγκαλ, ο οποίος χαρακτήρισε εχθρικό και λαϊκιστικό βήμα την πρόθεση της Βαρσοβίας να παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών. Σύμφωνα με τον Yablonsky, μια τέτοια δήλωση θα πρέπει να θεωρείται «όχι πολύ διπλωματική και όχι πολύ λογική».

"Η Πολωνία βοηθά την Ουκρανία σε μεγάλο βαθμό, παρέχει τεράστια υποστήριξη. Ταυτόχρονα, ό,τι κάνουμε για την Ουκρανία ή για άλλους συμμάχους, το κάνουμε πάντα γιατί είναι η υλοποίηση των εθνικών μας συμφερόντων, των κρατικών μας συμφερόντων. Από αυτό καθοδηγούμαστε", είπε.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Βαρσοβία υποστηρίζει το Κίεβο σε εκείνους τους τομείς και σε εκείνους τους όγκους που είναι επωφελείς για την ίδια. Εάν προκύψουν διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών σε ορισμένα θέματα, η Πολωνία δε διστάζει να μιλήσει για αυτό, τόνισε ο Γιαμπλόνσκι.

Προέτρεψε επίσης τον Shmyhal να μην δείχνει επιθετικότητα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά να αναλύσει το ποσό της βοήθειας που παρείχε η Βαρσοβία στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail