Ο Πούτιν... "αυτοπυροβολήθηκε" στο κεφάλι

kremlin.ru
Η τελευταία ομιλία του Πούτιν είναι αυτή που δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει. Με την άστοχη ομιλία του — https://sputnikglobe.com/20230626/putin-mutineers-wanted-russian-soldiers-to-kill-each-other-kiev-wanted-the-same—-1111480880.html — ο Πούτιν έριξε το βάρος του στη νεοσυντηρητική προπαγάνδα των ΗΠΑ ότι βρίσκεται σε αποδυναμωμένη και αμφισβητούμενη θέση και πως οι ΗΠΑ μπορούν να κερδίσουν στην Ουκρανία. Με τις ουκρανικές δυνάμεις ουσιαστικά ηττημένες, η «ανταρτία» των ψευδών ειδήσεων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονταν οι νεοσυντηρητικοί για να κρατήσουν τη σύγκρουση ζωντανή, γι' αυτό ο Σκοτ ​​Ρίτερ πιστεύει ότι η Βικτόρια Νούλαντ μπορεί να υποκίνησε το «πραξικόπημα».

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακόμα κι αν αυτό που είπε ο Πούτιν ήταν αλήθεια –και δεν είναι– δεν έπρεπε ποτέ να το είχε πει. Έχει επαληθεύσει την προπαγάνδα των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ. Η συνέπεια θα είναι περισσότερες προκλήσεις κατά της Ρωσίας. Ο κίνδυνος από αυτές τις προκλήσεις καθιστά ολοένα και πιο σημαντικό να χρησιμοποιήσει η Ρωσία επαρκή δύναμη για να τερματίσει τη σύγκρουση προτού οι νεοσυντηρητικοί την βγάλουν εκτός ελέγχου.

Σαφώς, ο Πούτιν έχει τρίτης διαλογής συμβούλους. Αντί να επαληθεύει τη νεοσυντηρητική προπαγάνδα για τον Πούτιν που αποδυναμώθηκε από εσωτερική διαφωνία, ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε πει ότι η διαμαρτυρία του Πριγκόζιν τράβηξε την προσοχή του στην κακή σχέση μεταξύ των δυνάμεων στο έδαφος και της στρατιωτικής ηγεσίας στη Μόσχα και στην επιθυμία των στρατευμάτων για να χρησιμοποιήσει το Κρεμλίνο επαρκή δύναμη για να τερματίσει τη σύγκρουση. Τα στρατεύματα της Βάγκνερ έχουν βαρεθεί να πεθαίνουν για έναν πόλεμο που δεν πάει πουθενά ή δεν έχει ένα τέλος.

Αλλά αυτό θα σήμαινε το λάθος του Πούτιν, όχι του Πριγκόζιν, και πιστεύοντας ότι θωρακίζουν τον Πούτιν οι σύμβουλοί του τον έθεταν στην πραγματικότητα σε κίνδυνο επαληθεύοντας το πορτρέτο του Πούτιν από τους νεοσυντηρητικούς ως αδύναμο και εσωτερικά αντίθετο.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί προσπαθούσαν να απαλλαγούν από τον Πριγκόζιν, επειδή αρνήθηκε να θέσει την ομάδα Βάγκνερ υπό τις διαταγές τους. Οι στρατιωτικοί του ανταποδίδουν με ελλείψεις πυρομαχικών και με άλλους τρόπους. Είναι πιθανό να χτύπησαν ένα από τα στρατόπεδά του με βλήμα για να ανάψουν το φιτίλι του. Ό,τι κι αν συνέβη, οι στρατιωτικοί πέτυχαν να τον ξεφορτωθούν, όπως οι Δημοκρατικοί και η CIA απαλλάχθηκαν από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, στρατηγό Φλιν.

Πιθανώς, ο Πριγκόζιν κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Πούτιν, αλλά ο Πούτιν βρήκε την ιστορία της «ένοπλης εξέγερσης», της «ανταρτίας» πολύ στριμωγμένη για να ξεφύγει από αυτήν. Αν ο Πούτιν θεωρεί πραγματικά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ως εσχάτη προδοσία, γιατί έδωσε πάσα στον Πριγκόζιν και τους στρατιώτες της Βάγκνερ;

Ένας ηγέτης που θα απειλούνταν από τα στρατεύματα της Βάγκνερ θα τους ενσωμάτωνε στο στρατό ή θα τους διέλυε και θα τους δίωκε;

Έχω ήδη εξηγήσει γιατί δεν ήταν πραξικόπημα: https://www.paulcraigroberts.org/2023/06/25/the-russian-coup-that-wasnt-2/

Ο Yevgeny Prigozhin είναι ένας μακροχρόνιος στενός σύμμαχος του Πούτιν. Σχημάτισε την ομάδα Wagner μετά από αίτημα του Πούτιν. Η Ομάδα, όπως σχηματίστηκε, είναι χωριστή από τον Ρωσικό Στρατό, αλλά εξοπλίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας και χρησιμοποιούσε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις για εκπαίδευση. Υπάρχουν εικασίες ότι ο Πούτιν ήθελε την Ομάδα ώστε να μπορεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις με εύλογη άρνηση. Αυτό δεν έχει νόημα καθώς ο Όμιλος Wagner είναι μια ρωσική στρατιωτική δύναμη επί πληρωμή που δρα για λογαριασμό της Ρωσίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αρνηθούμε. https://www.rt.com/russia/578797-wagner-fully-funded-russia-putin/

Δεν ξέρω γιατί ο Πούτιν έβαλε τον Πριγκόζιν να φτιάξει τη Βάγκνερ. Σκέφτομαι την Ομάδα Βάγκνερ όπως η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και ως υποκατάστατο ενός ντραφτ.

Θα μάθουμε αν ο Πριγκόζιν πέτυχε να τραβήξει την προσοχή του Πούτιν εάν υπάρξουν αλλαγές στις ανώτερες βαθμίδες του στρατού και αν, τελικά, ο Πούτιν εξουσιοδοτήσει τη δύναμη να ολοκληρώσει τη σύγκρουση. Εάν ο Πούτιν δεν τερματίσει τη σύγκρουση, η πιθανή συνέπεια θα είναι ο πυρηνικός πόλεμος.

Ο συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ βλέπει την κατάσταση όπως εγώ, εκτός από το ότι δεν είμαι σίγουρος πως εκτιμά τη ζημιά που έχει κάνει ο Πούτιν στον εαυτό του στη Δύση δηλώνοντας ότι η Ρωσία βρισκόταν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και μεγάλης εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης, και στη Ρωσία με την καταγγελία του διοικητή της Βάγκνερ και των στρατευμάτων του ως προδότες που ήθελαν οι Ρώσοι να σκοτωθούν μεταξύ τους. Το παρακάτω βίντεο είναι πολύτιμο όχι μόνο για τις εξηγήσεις του συνταγματάρχη Macgregor, αλλά και για βίντεο κλιπ που δείχνουν τον ενθουσιασμό και την υψηλή εκτίμηση που έδειξε ο ρωσικός πληθυσμός του Ροστόφ στον Πριγκόζιν και τους στρατιώτες του κατά την άφιξή τους στην πόλη το περασμένο Σάββατο. Οι Ρώσοι είναι περήφανοι για τα στρατεύματα της Βάγκνερ και το να ακούει να καταγγέλλονται από τον Πούτιν μάλλον έχει βλάψει περισσότερο τον Πούτιν παρά τον Πριγκόζιν.

Το βίντεο έχει επίσης κλιπ του υπουργού Εξωτερικών Blinken που ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν απορρίπτεται από τους δικούς του ανθρώπους και κλιπ από έναν ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Μπάιντεν που υπόσχεται όλο και περισσότερα όπλα για την Ουκρανία. Σαφώς, η απάντηση της Ουάσιγκτον στο «πραξικόπημα» των ψευδών ειδήσεων είναι όπως περιέγραψα. Τόσο λυπημένος ο Πούτιν ήταν τόσο αφελής που πήδηξε στην παγίδα.

Δεν είναι μόνο ο Πριγκόζιν και οι στρατιώτες του που θέλουν να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος. Αυτό θέλει ο ρωσικός λαός. Η νίκη είναι σημαντική για αυτούς ως δήλωση της κυριαρχίας και της ανδρείας τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον πόλεμο του Πούτιν που κάνει τη Ρωσία να φαίνεται αναποτελεσματική. Το μόνο που πέτυχε ο Πούτιν είναι μια μεγάλη διεύρυνση της σύγκρουσης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι Ρώσοι πεθαίνουν χωρίς πρόοδο. Οι θάνατοι είναι άσκοποι.

Θυμηθείτε, η ρωσική χειμερινή επίθεση δεν έγινε. Η δικαιολογία ήταν ότι ποτέ δεν έκανε αρκετά κρύο ώστε να παγώσει το έδαφος, ώστε τα τανκς, το πυροβολικό και οι πομπές στρατευμάτων να μην κολλήσουν στη λάσπη. Τώρα είναι σχεδόν Ιούλιος και ακόμα δεν υπάρχει καλοκαιρινή επίθεση. Εάν ο Πούτιν συνεχίσει να κάθεται στον πόλεμό του, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα έχουν χρόνο να δημιουργήσουν έναν άλλο ουκρανικό στρατό, ίσως με πολωνικά στρατεύματα, ίσως με έναν από τους στρατούς τζιχάντ της CIA.

Ο Πούτιν βλάπτει επίσης την αποτελεσματικότητα της μάχης υποχωρώντας στην στρατιωτική δύναμη και διασπώντας την Ομάδα Βάγκνερ σε τμήματα και ενσωματώνοντάς τις σε ομάδες του ρωσικού στρατού. Οι Ρώσοι στρατιώτες θα ζηλέψουν γιατί δεν είχαν τις επιτυχίες των στρατευμάτων της Βάγκνερ. Τα στρατεύματα της Βάγκνερ είναι ηλικιωμένοι και σκληραγωγημένοι άνδρες και δεν θα ανεχθούν ενοχλήσεις. Μπορεί να μη λειτουργήσει καλά και η μαχητική ικανότητα των στρατευμάτων της Wagner να υποφέρει από την απώλεια της συνοχής. Στην πραγματικότητα, η ομάδα Wagner είναι μια μονάδα ειδικών δυνάμεων μεγέθους στρατού. Ο χαμός της θα ήταν μια μεγάλη νίκη για τη Δύση.

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τις απογοητεύσεις του Ομίλου Wagner που ξέσπασε σε μια διαμαρτυρία. Είναι καθήκον ενός αρχιστράτηγου να φέρει έναν πόλεμο σε γρήγορη και νικηφόρα κατάληξη. Ο Πούτιν απέτυχε τις ευθύνες του.

Αποδίδω τις ψευδείς ειδήσεις «ένοπλης εξέγερσης» στις αποτυχίες του Πούτιν. Δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη διαμάχη που σιγοκαίει μεταξύ του Πριγκόζιν και των στρατηγών και παρουσίασε στους στρατιώτες και τη χώρα έναν ατελείωτο πόλεμο που αποθάρρυνε τον ρωσικό λαό. Εάν η Ρωσία δεν μπορεί να νικήσει τη θλιβερή Ουκρανία, πώς μπορεί η Ρωσία να σταθεί απέναντι στη Δύση;

Το γεγονός πως τα ρωσικά και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συμφωνούν σε μια αφήγηση ψεύτικων ειδήσεων, η οποία έχει πλέον καταστραφεί, απομακρύνει περαιτέρω τη σύγκρουση από μια αληθινή κατανόηση, μεγιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες για μια έκρηξη που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail