Οι μισές γερμανικές μεσαίες επιχειρήσεις θέλουν να κλείσουν ή να μετακομίσουν στο εξωτερικό καθώς η κρίση εμπιστοσύνης μεγαλώνει

pixabay / LeoderLiebe
Freepen.gr -
Σχεδόν μία στις δύο γερμανικές μεσαίες επιχειρήσεις σκέφτεται να κλείσει ή να μετακομίσει στο εξωτερικό, επικαλούμενη υπερβολική γραφειοκρατία και υψηλότερους φόρους.

Το καταδικαστικό κατηγορητήριο για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας αποκαλύφθηκε σε έρευνα που διεξήχθη από την Ομοσπονδιακή Ένωση Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW), όπως σημειώνει το REMIX.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26 τοις εκατό όλων των διευθυντών μεσαίων εταιρειών σε όλη την ισχυρή δύναμη της Ευρώπης έχουν σκεφτεί να κλείσουν την επιχείρησή τους, ενώ το 22 τοις εκατό έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.

Οι διευθυντές ανέφεραν μια συνεχή ροή νέων κανονισμών που εμποδίζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν στη Γερμανία και μια μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, ως δύο βασικούς λόγους για τη δυσαρέσκειά τους.

Το ένα τρίτο των διευθυντών πιστεύει πως η Γερμανία έχει γίνει πολύ γραφειοκρατική για να δραστηριοποιείται κανείς.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δεν είναι απλώς ένα προειδοποιητικό σήμα», δήλωσε ο Markus Jerger, εκτελεστικός πρόεδρος της BVMW.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γερμανικής οικονομίας, απασχολώντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια από το 45 εκατομμύρια εργατικό δυναμικό της Γερμανίας.

Και πολλοί πιστεύουν ότι τις εκμεταλλεύονται με υψηλούς φόρους, ή αφήνονται πίσω και στερούνται προτεραιότητας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ένας ιδιαίτερος τομέας ανησυχίας για τις ΜΜΕ σχετίζεται με την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας, για τον οποίο η BVMW πιστεύει ότι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των πολυεθνικών που είναι οικονομικά ικανές να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους στην ψηφιακή εποχή και εκείνων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Δεν είναι μόνο οι γερμανικές εταιρείες των οποίων η εμπιστοσύνη στη χώρα ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας μειώνεται. Ο αριθμός των ξένων επενδύσεων στη Γερμανία μειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με πέρυσι να καταγράφει το χαμηλότερο επίπεδο από το 2013.

«Αν δεν γίνει τίποτα, το βάρος της γραφειοκρατίας θα σκοτώσει τις οικογενειακές επιχειρήσεις», προειδοποίησε τότε ο Ράινερ Κίρτσντορφερ, πρόεδρος του Ιδρύματος Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail