Αιματηρός μήνας της ουκρανικής επίθεσης

Πριν από ένα μήνα, η πολυαναμενόμενη «αντεπίθεση» του ουκρανικού στρατού ξεκίνησε στα νότια μέτωπα των περιοχών Zaporozhye, Kherson και DPR. Κατά τη διάρκεια ενός μήνα αιματηρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει τον πλήρη ή μερικό έλεγχο 8 μικρών χωριών που βρίσκονται στη γραμμή του ρωσικού μετώπου. Την ίδια στιγμή, το Κίεβο έχει επιδείξει την στρατιωτική του ιδιοφυΐα, ανατινάζοντας το φράγμα Kakhovka, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μια περιβαλλοντική καταστροφή. Δεκάδες οικισμοί πλημμύρισαν και δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν για να αποκομίσουν κάποια στρατιωτικά οφέλη, τα οποία δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν πλήρως μέχρι σήμερα, αναφέρει σε παρουσίαση του το southfront.org.

Ο στόχος της μεγάλης κλίμακας καλοκαιρινής επίθεσης είναι να εκτοπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την περιοχή Zaporozhye καθώς και να αποκόψει τη χερσαία σύνδεση της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων και της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Προφανώς, το Κίεβο περίμενε να δώσει ένα συντριπτικό χτύπημα σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα και να φτάσει στη Μελιτόπολη την πρώτη ή τις πρώτες δύο εβδομάδες των επιθέσεων. Η ουκρανική διοίκηση είχε μεγάλες ελπίδες παρά την κατωτερότητα σε αριθμό των στρατευμάτων της, όντας όμως εκπαιδευμένων και οπλισμένων από το ΝΑΤΟ και εφοδιασμένα με δυτικές πληροφορίες.

Συνοψίζοντας τα πρώτα αποτελέσματα, το Κίεβο σαφώς υποτίμησε την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού. Μετά από ένα μήνα καθημερινών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να διαπεράσει την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας. Σφοδρές μάχες δίνονται στο προσκήνιο, λίγα χιλιόμετρα από τα πρώτα βαριά οχυρά χαρακώματα.

Ένας πόλεμος φθοράς και θέσεων επιβλήθηκε στον ουκρανικό στρατό. Ο ρωσικός στρατός έχει πλέον μεταπηδήσει σε ενεργό άμυνα και διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την πολεμική πρωτοβουλία, επιβάλλοντας πολεμικές επιχειρήσεις στον ουκρανικό στρατό σε δυσμενείς θέσεις.

Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις πρώτες γραμμές, σπεύδοντας στη μάχη στις ίδιες περιοχές χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη πυροβολικού. Η Ρωσία εξακολουθεί να επωφελείται από την καταστροφική κυριαρχία στον ουρανό στα πεδία των μαχών. Εν τω μεταξύ, οι τάξεις των αξιωματικών του ουκρανικού στρατού αραιώνουν μετά από χτυπήματα υψηλής ακρίβειας ρωσικών πυραύλων σε στρατηγικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία.

Η κατάσταση στα πεδία των μαχών παραμένει τεταμένη, αλλά η πρώτη φάση της ουκρανικής επίθεσης υποτίθεται ότι έχει ολοκληρωθεί και δεν έφερε τα σωστά αποτελέσματα. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες απώλειες, το Κίεβο δεν έχει ακόμη ρίξει τις κύριες δυνάμεις κρούσης στη μάχη, ελπίζοντας να τις χρησιμοποιήσει μετά την ανακάλυψη της πρώτης αμυντικής γραμμής. Η κύρια ουκρανική ομάδα κρούσης φέρεται να περιλαμβάνει περισσότερους από 100 χιλιάδες μαχητές μαζί με εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Η δεύτερη φάση της εντατικοποίησης των εχθροπραξιών αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Το Κίεβο πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα για να επιδείξει τουλάχιστον κάποια αποτελέσματα στους δυτικούς προστάτες του πριν από την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail