Ουκρανία και ΗΠΑ σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των Ρώσων στη Συρία με ορμητήριο το ιρακινό Κουρδιστάν

Freepen.gr - Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και στρατολογούν μαχητές από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα για τις δυνάμεις του Κιέβου, ανέφερε το Sputnik στις 30 Ιουνίου, επικαλούμενο Σύριο διπλωματικό στρατιωτικό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως αξιωματούχοι της Ουκρανίας και της Αμερικής επιχειρούν από την ιρακινή αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.

Η στρατολόγηση Σύριων μαχητών διευθύνεται από το επίτιμο προξενείο της Ουκρανίας στο Erbil, Farhad Ali Shakir, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως οι μαχητές θα εκπαιδευτούν σε βάσεις στο Ιράκ από Ουκρανούς αξιωματικούς που προετοιμάστηκαν για αυτό το έργο σε αμερικανικά ιδρύματα.

«Καθώς η σχεδιαζόμενη πορεία της αμερικανικής διοίκησης για τη σύγκρουση στην Ουκρανία αποτυγχάνει, οι ΗΠΑ λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να αυξήσουν την στρατολόγηση όσων είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», εξήγησε η πηγή.

Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως η CIA διαπραγματεύεται με τις Κουρδικές Μονάδες Άμυνας του Λαού (YPG) και τους αρχηγούς αρκετών αραβικών φυλών στη Συρία για να στρατολογήσει μαχητές για τις δυνάμεις του Κιέβου, με μηνιαίο μισθό για κάθε μαχητή. έως $2.000.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail