Οι σπασμοί της ουκρανικής αντεπίθεσης κλονίζουν το νότιο μέτωπο

Freepen.gr - Μετά από σφοδρά αντίποινα σε ουκρανικά θαλάσσια λιμάνια στις περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ, ο ρωσικός στρατός συνέχισε τις μαζικές επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στις πρώτες γραμμές χτυπιούνται από ρωσικά drones και πυραύλους σε καθημερινή βάση, αναφέρει το southfront.org.

Το βράδυ της 26ης Ιουλίου, ήχησαν αεροπορικές ειδοποιήσεις σε διάφορες περιοχές, όπως το Σούμι, το Χάρκοβο και η Οδησσός. Το πρωί, οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Pervomaisky στην περιοχή του Χάρκοβο. Μεγάλες φωτιές ξέσπασαν στην περιοχή μετά τα χτυπήματα των ρωσικών UAV καμικάζι Geranium.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη πετύχει στρατηγικές νίκες. Χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ο ουκρανικός στρατός επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να αποκτήσουν την στρατιωτική πρωτοβουλία σε ορισμένες περιοχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο βόρειο μέτωπο του Ντονμπάς στις περιοχές Kupyansk και Svatovo, αποσπώντας την προσοχή του ουκρανικού στρατού από την αντεπίθεσή τους στο νότιο και το ανατολικό μέτωπο.

Οι ρωσικές αρχές στην περιοχή Zaporozhie εκτίμησαν ότι επικρατούσε κάποια ηρεμία πριν από την καταιγίδα στο νότιο μέτωπο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν τα στρατεύματά τους. Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να προχωρήσει στα νότια του Πόλου Γκουλιάι προς το χωριό Dorozhnyanka, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει καμία νίκη. Εν τω μεταξύ, οι πρώτες γραμμές ήταν αρκετά ήρεμες στις περιοχές νότια του Orekhov και της Velikaya Novoselka, όπου ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε μόνο μικρές επιθέσεις.

Στις 26 Ιουλίου η κατάσταση άλλαξε. Μετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες επιθέσεις και τις τεράστιες απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ο ουκρανικός στρατός ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του, τραβώντας εφεδρείες στην περιοχή Novodanilovka.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, το πρωί, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στο Ραμποτίνο.

Η επίθεση υποστηρίχθηκε από πολλά ουκρανικά αεροσκάφη, τα οποία έπληξαν ρωσικές θέσεις από μακριά. Ταυτόχρονα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μπήκαν στη μάχη, προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του 291 συντάγματος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να εισέλθουν στο χωριό Ραμποτίνο. Μετά το πρώτο κύμα επίθεσης, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έριξε στη μάχη περισσότερα από δώδεκα μαχητικά οχήματα πεζικού και τανκς των ΗΠΑ Bradley.

Με τη σειρά τους, Ρώσοι στρατιωτικοί υποδέχτηκαν εχθρικές στήλες με βαριά πυρά πυροβολικού και κατευθυνόμενους πυραύλους. Στη μάχη μπήκαν και ρωσικά τανκς, ανοίγοντας πυρ στον εχθρό που πλησίαζε. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν τον ουκρανικό στρατό.

Ως αποτέλεσμα, οι προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον 7 κομμάτια ουκρανικού βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν μέχρι το μεσημέρι. Οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά η μάχη συνεχίστηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail