Η Κίνα προσελκύει πιλότους από δυτικές χώρες για να μελετήσει τις τακτικές των Αμερικανών κι Ευρωπαίων πιλότων μαχητικών

(eng.chinamil.com.cn/Photo by Yu Zeqi)
Freepen.gr - Η Κίνα θεωρείται εδώ και καιρό ηγετική χώρα στην τεχνολογική κλωνοποίηση. Τώρα, η χώρα έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αντιγράφοντας δυτικές τακτικές αεροπορικής μάχης — ή μάλλον, βάζοντας τους Δυτικούς να διδάξουν στους Κινέζους αυτές τις τακτικές.

Η Κίνα έχει στρατολογήσει πρώην πιλότους από τους στρατούς του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) για να εκπαιδεύσει τους πιλότους της, επιτρέποντας στην κινεζική αεροπορία όχι μόνο να αξιοποιήσει την εμπειρία της Δύσης και να αντικαταστήσει το αυστηρό δόγμα του παρελθόντος, αλλά και να τους βοηθήσει κατανοήσουν καλύτερα το στυλ μάχης των πιθανών αντιπάλων.

Το Φεβρουάριο του 2023, η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel ανέφερε ότι πρώην Γερμανοί πιλότοι είχαν πάει στην Κίνα, όπου φαινόταν ότι είχαν λάβει θέσεις εκπαίδευσης για μισθούς «που συνήθως προορίζονται για επαγγελματίες αθλητές ή κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας». 

Η εφημερίδα ανέφερε: «Γερμανοί αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν πως είναι πολύ πιθανό αυτοί οι πιλότοι να έχουν μεταδώσει την στρατιωτική τους εμπειρία και τις μυστικές τακτικές μάχης, ακόμη και να τους έχουν εκπαιδεύσει σε ξεχωριστά σενάρια επίθεσης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail