Το Ιράν διατηρεί οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων σε δεκάδες κρυφές αποθήκες σε μια κοιλάδα

Freepen.gr - Το Ιράν χρησιμοποιεί μια κοιλάδα στο Κερμανσάχ του Ιράν για να αποθηκεύσει τους βαλλιστικούς πυραύλους Qiam-1, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Alma.

Η αναφορά σημειώνει πως βαλλιστικοί πύραυλοι Qiam-1 σταθμεύουν σε μια περιοχή περίπου 150 χλμ. από τα σύνορα με το Ιράκ.

Οι πύραυλοι φέρεται να φυλάσσονται σε δεκάδες αποθήκες σε τρεις υπόγειες τοποθεσίες. Μία από αυτές βρίσκεται στην κοιλάδα Konesht. Το ερευνητικό κέντρο λέει πως υπάρχουν «δεκάδες κρύπτες πυραύλων» σκαμμένες σε αυτή την κοιλάδα.

Ένα διαδικτυακό βίντεο που παρήγαγε η ALMA δείχνει στοιχεία για 61 κρύπτες πυραύλων στην κοιλάδα. Το βίντεο δείχνει επίσης πώς μπορεί να μοιάζει μια κρύπτη πυραύλων Qiam.

Είπαν επίσης ότι εντόπισαν άλλες 80 κρύπτες σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Bang Pele. Αυτοί οι πύραυλοι θα μπορούσαν να περιέχουν πυραύλους Qiam ή Fatah.

Η τοποθεσία της κοιλάδας περιέχει επίσης αντιαεροπορικά όπλα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail