Γερμανικός γίγαντας όπλων θα επισκευάζει άρματα μάχης στην Ουκρανία

rheinmetall.com
Freepen.gr - Μια εγκατάσταση επισκευής για άρματα μάχης Leopard 2 και άλλο γερμανικό υλικό που παρέχεται στο Κίεβο από τη Δύση για χρήση στη σύγκρουση με τη Μόσχα θα αρχίσει να λειτουργεί στην Ουκρανία μετά από αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall Armin Papperger.

"Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις επιχειρήσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές", δήλωσε ο Papperger στο περιοδικό Der Spiegel την Παρασκευή. Η Rheinmetall "ήδη εκπαιδεύει Ουκρανούς στη Γερμανία για αυτή τη δουλειά", πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας δεν είπε πού ακριβώς στη χώρα θα βρίσκεται η εγκατάσταση.

Προς το παρόν, το Leopard 2s μπορεί να επισκευαστεί μόνο εκτός Ουκρανίας και το προτεινόμενο κέντρο θα μειώσει την απόσταση που πρέπει να μεταφερθούν τα κατεστραμμένα άρματα μάχης, ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, το Der Spiegel επεσήμανε επίσης ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με το έργο.

Η Rheinmetall ανακοίνωσε αρχικά σχέδια για επένδυση περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε εγκατάσταση παραγωγής και επισκευής στην ουκρανική επικράτεια τον Μάρτιο. Από τότε, αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει το Βερολίνο να μην προχωρήσει με το σχέδιο.

ο πρώην ρωσική Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "αν [οι] Γερμανοί εξακολουθούν να το συνεχίζουν πραγματικά, είναι πολύ ευπρόσδεκτοι”.

"Η απόφαση θα πρέπει να χαιρετιστεί με πυροτεχνήματα από τους Kalibrs και άλλες ρωσικές πυροτεχνικές συσκευές", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail