Πούτιν: Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει γιατί η Δύση σύρει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν κατανοεί γιατί οι δυτικές χώρες τραβούν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αυτό δημιουργεί απειλή για την ασφάλεια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με Αφρικανούς ηγέτες για την Ουκρανία στην Αγία Πετρούπολη.

«Δεν το γνωρίζουν όλοι αυτό, αλλά το ξέρουμε καλά, ότι το Κίεβο έλαβε την ανεξαρτησία του κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης με βάση μια διακήρυξη ανεξαρτησίας, και σε αυτή τη διακήρυξη γράφτηκε έντονα πως η Ουκρανία είναι ουδέτερο κράτος. Το γιατί η Δύση άρχισε να σύρει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ δεν είναι πολύ σαφές για εμάς», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη της Μόσχας, αυτό ακριβώς αποτελεί θεμελιώδη απειλή για τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ο Πούτιν επανέλαβε πως «πάντα λέγαμε δημόσια ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις». Υπενθύμισε πως νωρίτερα «είχε πράγματι συμφωνηθεί ένα σχέδιο συνθήκης ειρήνης».

«Όμως μετά την απόσυρση των στρατευμάτων μας από κοντά στο Κίεβο - και μας ζητήθηκε να το κάνουμε αυτό προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύναψη μιας τελικής συμφωνίας - οι αρχές του Κιέβου εγκατέλειψαν όλες τις προηγούμενες συμφωνίες», είπε.

"Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η μπάλα είναι εντελώς στην πλευρά τους. Δεν θα μιλήσω για τις λεπτομέρειες για το τι συμφωνήσαμε, νομίζω πως δε θα είναι πολύ σωστό", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail