Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να φροντίζει για την ασφάλειά της, αλλά όχι δημιουργώντας απειλές για τη Ρωσία — Πούτιν

kremlin.ru / Sergei Savostyanov, TASS
Freepen.gr -
Η Ουκρανία πρέπει να εργαστεί για να διασφαλίσει την ασφάλειά της, αλλά όχι δημιουργώντας απειλές για τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να διασφαλίζει την ασφάλειά της και, φυσικά, έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο για να πετύχει αυτόν τον στόχο που θεωρεί τον καλύτερο», είπε στην τηλεόραση Rossiya-24.

Ο Πούτιν είπε ότι υπάρχει μόνο ένας περιορισμός για την Ουκρανία όταν επιδιώκει να διασφαλίσει την ασφάλειά της, ο οποίος είναι ότι «η εργασία για την επίτευξη ασφάλειας για μια χώρα δεν πρέπει να δημιουργεί απειλές για μια άλλη χώρα».

«Ως εκ τούτου, προχωράμε από την κατανόηση ότι αυτή η αρχή, η οποία έχει επανειλημμένα διακηρυχτεί σε διάφορα διεθνή έγγραφα, θα ληφθεί υπόψη», είπε ο πρόεδρος.

«Η Ουκρανία, φυσικά, έχει το δικαίωμα να διασφαλίσει την ασφάλειά της», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, το οποίο συντάχθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προέβλεπε λεπτομερείς εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

«Το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το οποίο ετοιμάστηκε στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πετάχτηκε στον κάδο απορριμμάτων από το ουκρανικό καθεστώς, έθεσε με μεγάλη λεπτομέρεια τα ζητήματα της διασφάλισης της ασφάλειας της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail