Θάνατοι Ουκρανών στρατιωτών σε «βιομηχανική κλίμακα» λόγω της αντεπίθεσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η έναρξη της επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων οδηγεί στο θάνατο Ουκρανών στρατιωτών σε «βιομηχανική κλίμακα», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ σε μια συνέντευξη στο κανάλι Douglas Macgregor Straight Calls στο Youtube.

"Τα ουκρανικά στρατεύματα σπαταλούν ανθρώπινες ζωές σε βιομηχανική κλίμακα με την ελπίδα να λάβουν πολιτική υποστήριξη, αλλά νομίζω ότι είναι σαφές πως αυτή η υποστήριξη δε θα υπάρχει πλέον. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη στείλει σχεδόν ό ,τι μπορούσε στην Ουκρανία", είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον McGregor, η ρωσική επίθεση στην κατεύθυνση Kupyansk οδηγεί όχι μόνο σε αμέτρητες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά ανοίγει επίσης το δρόμο για περαιτέρω πρόοδο. Η μόνη ελπίδα για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι τα μαχητικά F-16: «Υποσχόμαστε μαχητικά F-16, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστούν στην Ουκρανία και αν θα αλλάξουν κάτι». 

Ο ΜακΓκρέγκορ είπε πως η υποδομή της Ουκρανίας δεν ήταν ποτέ έτοιμη να εξυπηρετήσει τον στρατό, ενώ η Ρωσία ενισχύει τον στρατιωτικό της δυναμικό ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα.

"Η Ρωσία παράγει ολοκαίνουργια όπλα, πυραύλους, ρουκέτες και πυρομαχικά πυροβολικού, τα αποθέματά της είναι τεράστια, τα εργοστάσιά της εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, παράγοντας όλα όσα χρειάζεται. Έτσι η Ρωσία είναι τώρα μια τόσο τρομερή στρατιωτική δύναμη που δεν ήταν το Φεβρουάριο του 2022», συνόψισε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail