Καθώς η Γαλλία διαλύεται, ο έλεγχος των όπλων αφήνει τους πολίτες ανυπεράσπιστους ενάντια στους ταραχοποιούς

pixabay / philriley427
Σε περίπτωση που το χάσατε, η Γαλλία μπήκε σε έναν ψευδοεμφύλιο πόλεμο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ταραχοποιοί βγήκαν στους δρόμους, κατέστρεψαν δισεκατομμύρια δολάρια σε τοπικές περιουσίες, βίαιοι εγκληματίες έβγαλαν τα παράνομα όπλα τους και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι' αυτό ο μέσος αφοπλισμένος Γάλλος.

The Free Thought Project - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτές οι πρόσφατες ταραχές απέδειξαν την παλιά παροιμία, «Όταν τα όπλα είναι εκτός νόμου, μόνο οι παράνομοι θα έχουν όπλα».

Η Γαλλία έχει πολύ αυστηρότερους νόμους για τα όπλα από οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Γάλλοι πολίτες δεν έχουν ατομικό δικαίωμα να φέρουν όπλα, ούτε να οπλοφορούν δημόσια για αυτοάμυνα. Αντίθετα, έχουν αυστηρούς κανονισμούς για όποιον θέλει να κρατήσει ένα όπλο στο σπίτι:

  • Όρια στον τύπο και την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που μπορείτε να κατέχετε.
  • Καθολικοί έλεγχοι ιστορικού. και
  • Εγγραφή όπλου.

Ωστόσο, αυτό που ξεκίνησε στη Γαλλία ως κυρίως ειρηνικές διαδηλώσεις θα τελείωνε με πλήρως αυτόματα όπλα και απαγορευμένα «όπλα πολέμου» που χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν τους δρόμους της Γαλλίας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν καίγοντας αυτοκίνητα, ανάβοντας φωτιές και πυροβολώντας πυροτεχνήματα, αλλά σύντομα άρχισαν να χρησιμοποιούν κυνηγετικά όπλα για να πυροβολούν τις κάμερες της αστυνομίας.

Οι εγκληματίες έβγαλαν σύντομα τα μεγαλύτερα όπλα—ημιαυτόματα πυροβόλα όπλα τύπου AK. Το βίντεο αποκάλυψε τους εγκληματίες που πυροβολούν απευθείας στον αέρα στο κέντρο της πόλης - θέτοντας σε κίνδυνο τη γύρω περιοχή. 

Λίγο μετά από αυτό, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο βίντεο με διαδηλωτές με όπλα και πολυβόλα με ζώνη να βαδίζουν στο δρόμο με το φως της ημέρας. Τρομοκρατημένοι πολίτες έτρεξαν και ούρλιαζαν καθώς χτυπούσαν οι συναγερμοί ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, οι μέσοι Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να αντισταθούν στους ταραχοποιούς με ξύλινα ρόπαλα και άλλα αυτοσχέδια όπλα.


ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

Ο έλεγχος των όπλων της Γαλλίας δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει το λαό της.

Οι εγκληματίες κυριαρχούσαν στους δρόμους. Σε αυτή τη σύντομη περίοδο εμφύλιων αναταραχών, χιλιάδες συνελήφθησαν και ζημιές πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια προκλήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις — οι οποίες δεν περιλαμβάνουν καν σχολεία, δημαρχεία ή κοινοτικά κέντρα.

Αυτοί οι ταραξίες δε νοιάζονταν για τους νόμους της Γαλλίας για τα όπλα. Είχαν παράνομα πυροβόλα όπλα—όπως απαγορευμένα, πλήρως αυτόματα πολυβόλα με ζώνη.

Πήραν αυτά τα παράνομα πυροβόλα όπλα και πυροβόλησαν δημόσια για να προκαλέσουν όλεθρο—χωρίς να λάβουν υπόψη την απαγόρευση της Γαλλίας για δημόσια οπλοφορία ή την ασφάλεια του ευρύτερου κοινού.

Ενώ οι ένοπλοι εγκληματίες αγνόησαν τους γαλλικούς νόμους περί όπλων και κατέστρεφαν πόλεις, ο νόμος περί κρυφής μεταφοράς χωρίς άδεια της Φλόριντα τέθηκε σε ισχύ.

Όσοι είναι κατά των όπλων κατήγγειλαν τη Φλόριντα ότι έγινε «πιο επικίνδυνη πολιτεία». Ωστόσο, η Φλόριντα γιόρτασε το Σαββατοκύριακο ειρηνικά, ενώ η Γαλλία που ελέγχεται από όπλα καιγόταν.

Οι Ιδρυτικοί Πατέρες ενθάρρυναν την καλά οπλισμένη κοινωνία μας «για την ασφάλεια του [μας] ελεύθερου κράτους». Με άλλα λόγια, το ατομικό δικαίωμα της Δεύτερης Τροποποίησης προστατεύεται για το κοινό καλό και μας βοηθά να διατηρήσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και το έθνος μας ασφαλές.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών ταραχών στο Λος Άντζελες, τοπικοί Κορεάτες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αντιστάθηκαν στους εγκληματίες εξοπλίζοντας τους υπαλλήλους τους και φρουρώντας τις γειτονιές τους από τις στέγες.

Και πάλι, κατά τη διάρκεια ταραχών στην Kenosha του Ουισκόνσιν, ντόπιοι όπως ο Kyle Rittenhouse χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα για να περιπολούν τις τοπικές κοινότητες, να σβήσουν φωτιές, να προσφέρουν πρώτες βοήθειες και να αμυνθούν από βίαιους εγκληματίες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Δεύτερη Τροποποίηση μας εξουσιοδοτεί τους πολίτες με τα μέσα να αντισταθούν στην τυραννία—είτε από μια καταπιεστική κυβέρνηση, έναν βίαιο εγκληματία ή μια περιπλανώμενη συμμορία ληστών κατά τη διάρκεια των εμφυλίων αναταραχών.

Το παράδειγμα της Γαλλίας έχει αποδείξει πως ο έλεγχος των όπλων επηρεάζει μόνο τους νομοταγείς πολίτες.

Οι εγκληματίες δε θα εγκαταλείψουν τα όπλα τους ανεξάρτητα από τους περιορισμούς των όπλων που θεσπίζει η κυβέρνηση, και η Δεύτερη Τροποποίηση λέει ότι ούτε ο λαός πρέπει να παραδώσει τα όπλα του.

Αρνούμαστε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ οι γραφειοκράτες ή οι νομοθέτες θεσπίζουν μέτρα που σας αφοπλίζουν και σας αφήνουν να ψάχνετε για αυτοσχέδια όπλα κατά το επόμενο κύμα ταραχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail