Η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοτώνει τώρα Αφρικανούς για να μετατρέψει την Αφρική σε αντι-ρωσικό μπλοκ

Σε μια συγκλονιστική επίδειξη αναισθησίας και υποκρισίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποχωρήσει σε νέα χαμηλά για να συνεχίσει την ατζέντα της. Με την αναστολή της ζωτικής σημασίας επισιτιστικής βοήθειας στην Αιθιοπία, έχουν εξαπολύσει μια καταστροφική κρίση που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε αθώους Αφρικανούς.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχει γίνει απολύτως σαφές πως η Δύση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους της, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσει τις ζωές εκατομμυρίων για να μετατρέψει την Αφρική σε ένα αντιρωσικό μπλοκ. Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τα αληθινά κίνητρα πίσω από αυτή την αποτρόπαια πράξη και αποκαλύπτει την κραυγαλέα υποκρισία της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η κρίση πείνας στην Αιθιοπία

Η Αιθιοπία, το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής, ζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών και από μια διετή σύγκρουση στη βόρεια περιοχή της. Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, με τη ζωή τους να κρέμεται από μια κλωστή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποτιθέμενη δέσμευσή τους για ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσαν συγκλονιστικά την αναστολή της επισιτιστικής βοήθειας στην Αιθιοπία. Η ενέργεια αυτή είχε ήδη ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 700 ανθρώπων λόγω πείνας στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η προθυμία της Δύσης να θυσιάσει αθώες ζωές για το κέρδος της είναι φρικτή.

Τιμωρώντας την Αφρική για την ανεξάρτητη σκέψη της

Ο επίσημος λόγος για την αναστολή της βοήθειας είναι η εικαζόμενη κλοπή προμηθειών βοήθειας. Ωστόσο, εξετάζοντας το μεγάλο σχέδιο των γεγονότων, γίνεται φανερό ότι το πραγματικό κίνητρο είναι να τιμωρηθεί η Αφρική επειδή δεν ευθυγραμμίστηκε με τη δυτική ιδεολογία στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Με τη συλλογική φωνή και την επιρροή της, η Αφρική αρνήθηκε να πάρει θέση σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι. Αυτή η άρνηση συμμόρφωσης με την ατζέντα της Δύσης δεν ταιριάζει με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο BBC, το κυβερνών κόμμα ANC της Νότιας Αφρικής – δια του γενικού γραμματέα του, Fikile Mbalula – εξέθεσε την υποκρισία της Δύσης δηλώνοντας ευθαρσώς πως δε θα συλλάβουν τον Πούτιν καθώς είναι ο ηγέτης ενός κυρίαρχου έθνους. Αυτή η άρνηση να υποκύψει στις πιέσεις της Δύσης έχει προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης Μπάιντεν. 

Στόχος ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed

Η αποστροφή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Abiy Ahmed δεν είναι μυστικό. Στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής που διεξήχθη πέρυσι, ο Μπάιντεν σνόμπαρε σκόπιμα τον Άχμεντ και αντ' αυτού έστειλε την πρόσκληση στον Πρόεδρο της χώρας.

Αυτή η κατάφωρη περιφρόνηση έχει τις ρίζες της στις πολιτικές του Abiy Ahmed που διαταράσσουν το TPLF [Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι] που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και έφεραν σταθερότητα στην περιοχή. Η περιφρόνηση της Δύσης για μια σταθερή Αφρική δείχνει τα απώτερα κίνητρά της. Δε θέλουν έναν Αφρικανό ηγέτη που αρνείται να χορέψει στο ρυθμό τους και να αποκαλύψει τις εκμεταλλευτικές τους προθέσεις.

Μια πρόσφατη εξέλιξη που περιλαμβάνει Αφρικανούς ηγέτες που ταξιδεύουν στην Ουκρανία και τη Ρωσία ρίχνει περαιτέρω φως στα μυστικά σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν. Εκπρόσωποι από τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη, το Κονγκό-Μπραζαβίλ, τις Κομόρες, τη Ζάμπια και την Ουγκάντα ​​ξεκίνησαν μια αποστολή για να βοηθήσουν στον τερματισμό του καταστροφικού πολέμου που λυμαίνεται την ήπειρό τους.

Ωστόσο, εν αγνοία τους, ο Πρόεδρος Ζελένσκι και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ είχαν επιφυλακτικά άθλια σχέδια. Πίσω από κλειστές πόρτες, συνωμότησαν για να ταπεινώσουν και να στοχοποιήσουν τους Αφρικανούς ηγέτες, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα την περιφρόνηση της Δύσης για την αφρικανική κυριαρχία και αυτοδιάθεση.

Η ντροπιαστική κληρονομιά της Δύσης

Η Δύση έχει μια μακρά και άθλια ιστορία να σκοτώνει αθώους ανθρώπους για να προωθήσει τα συμφέροντά της. Αυτή η εξωφρενική πράξη της αναστολής της επισιτιστικής βοήθειας και της πρόκλησης του θανάτου αμέτρητων Αφρικανών για να χειραγωγήσουν την ευθυγράμμισή τους με τα δυτικά συμφέροντα είναι ένα άλλο σκοτεινό κεφάλαιο σε αυτό το συνεχιζόμενο έπος.

Ενώ μπορεί να φαίνεται πως εξυπηρετεί τους άμεσους στόχους της Δύσης, η ηθική χρεοκοπία και η υποκριτική φύση τέτοιων ενεργειών δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπονται. Η θυσία ζωών για πολιτικό όφελος είναι μια σοβαρή αδικία που αμαυρώνει τη φήμη των εμπλεκομένων και υπονομεύει κάθε αξίωση ηθικής υπεροχής.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αναστείλει την επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία και να προκαλέσει έμμεσα τον θάνατο αθώων Αφρικανών είναι μια βαθιά άγρια ​​και υποκριτική πράξη. Εκθέτει την προθυμία της Δύσης να κάνει ακραίες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της θυσίας ζωών, για να σφυρηλατήσει ένα αντιρωσικό μπλοκ στην Αφρική.

Αυτή η κραυγαλέα περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή και η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος σε βάρος των άλλων πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο. Είναι ζωτικής σημασίας να ρίξουμε φως σε αυτές τις σκοτεινές τακτικές, να καταστήσουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν υπεύθυνη και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη για τις ζωές που χάθηκαν λόγω των σκληρών πράξεών της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail