«Ο χρόνος τελειώνει»: Η Ουκρανία έχει προθεσμία για την «κατάληψη» της Μελιτόπολης

Freepen.gr - Η Ουκρανία χρειάζεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της για να επιτύχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα πριν από την επικράτηση της πίεσης στη Δύση λόγω της κόπωσης των συγκρούσεων, έγραψε ο αρθρογράφος της Telegraph, Ρόμπερτ Κλαρκ.

"Ο χρόνος για αποφασιστικές επιτυχίες τελειώνει προτού η κούραση της Δύσης επικρατήσει <...>, ο χρόνος δυστυχώς δεν είναι στο πλευρό των υπομονετικών Ουκρανών. <...>. Η περιβόητη ουκρανική «απόψυξη» θα έρθει σύντομα, ή η «εποχή της λάσπης», όταν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες στο απόγειο του καλοκαιριού μετατρέπουν τη γη στην ανατολική Ουκρανία σε ελώδη βάλτο, δυσκολεύοντας τους επιθετικούς ελιγμούς και τις τεθωρακισμένες επιθέσεις», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Κλαρκ, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Ναπολέοντας και ο Χίτλερ, των οποίων οι επιθέσεις στη Ρωσία κατέληξαν «καταστροφικές και για τους δύο επιτιθέμενους στρατούς».

Το επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια γρήγορη "κατάληψη" του εδάφους του Zaporozhye στο δρόμο προς τη Μελιτόπολη, η οποία θα απαιτήσει πολλές εβδομάδες σκληρών μαχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι το τέλος αυτής της φάσης, πιστεύει ο Clark, που θα σημάνει το τέλος της αντεπίθεσης στο σύνολό της.

«Δεδομένου ότι οι επικείμενες εκλογές στη Δύση είναι πιθανό να απορροφήσουν πολιτικό κεφάλαιο και η κούραση από τον πόλεμο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά, η Ουκρανία μπορεί να έχει μόνο λίγους πολύτιμους μήνες για να ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη», κατέληξε ο συγγραφέας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail